Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
3. travnja 2020.
Ispis članka: TRKA OKO KRKA Regata duga punih 15 sati, a pobjednika odlučila minuta - Novi List

NoviList.hr

TRKA OKO KRKA Regata duga punih 15 sati, a pobjednika odlučila minuta

Popularno natjecanje

8. rujan 2018 19:39

Napisao: Nataša Car

Posadi jedrilice Oštro ovo je četvrta Trka oko Krka i prva pobjeda

Foto N. Car

Posadi jedrilice Oštro ovo je četvrta Trka oko Krka i prva pobjeda. U cilj su ušli u subotu iza 10 sati nakon više od 15 sati jedrenja. Niti minutu iza pobjednika u cilj je ušla jedrilica Cocoon, a treća je nekoliko minuta poslije stigla jedrilica DSK, pobjednik posljednje dvije godine.
Peto izdanje regate Trka oko Krka startalo je ispred Mitan Marine u Novom Vinodolskom u petak oko 19 sati. Osim iz same marine gosti su start regate mogli pratiti i s brodova Mali Marino i Vila Vinodolska koji su jedrilice pratili sve do mraka.

Skipper Nikolaus Baumgartl je sa svojom jedrilicom oplovio dobar dio svijeta, a na regati je došao da bi se družio i zabavio. Među jedriličrima se našao i crikvenički gradski pročelnik član Veselko Mutavgjić koji je treći put sudjelovao u regati. Ove godine jedrio je na novoj jedrilici Selce, s članovima jedriličarskog kluba Jadro Selce. Grad Crikvenica inače je pomogao klubu da kupi novu jedrilicu u nadi još jačeg razvoja jedrenja u Crikvenici. Selce je u cilj ušlo u subotu oko 15 i 30 sati.

Trka oko Krka

U petak prije starta razgovarali smo i sa skipperom jedrilice Cocoon Berislavom Vranićem koji je predvidio da će stići treći, no ipak se prevario jer je jedrilica u subotu ujutro u cilj ušla nepunu minutu nakon pobjedničkog Oštra i time osvojila drugo mjesto u ukupnom poretku.
Iako je DSK-u ove godine pripala bronca u ukupnom poretku, DSK je pobjednik u svojoj grupi. Član posade Darko Keso prije starta rekao je da mu je najljepši dio utrke bakljada na cilju koja ih je dočekala i ove godine.

Dodatna usluga za nautičare

Direktor Mitan Marine Tomislav Salopek rekao je kako su se sa zadovoljstvom odazvali na zahtjev za sponzorstvo regate koja je plod suradnje jedriličarskih klubova Jadro iz Selca i Burin iz Novog Vinodolskog.
– Pored toga, ovo je i dodatna usluga za naše nautičare u marini, dodao je Salopek. Djelatnici marine su i sami sudjelovali u Trci oko Krka kao članovi posade jedrilice Cést la vie, ujedno i najveće jedrilice na regati.

Skiper pobjedničke posade Darko Jakovčić rekao je da je ova višednevna regata specifična jer je dosta komplicirana, a i konkurencija je jaka, stoga su neizmjerno sretni ovogodišnjom pobjedom. Posadi je ovo četvrti put da su se natjecali u Trci oko Krka, a propustili su samo prvo izdanje. Iako su prijašnjih godina imali pobjede u grupama, ovo im je prva ukupna pobjeda. Posada jedrilice Oštro je inače dio istoimenog jedriličarskog kluba iz Kraljevice.

Utrka službeno završava u nedjelju u 14 sati, no mnogi su u subotu ujutro rekli da smatraju da bi svi mogli stići do kraja dana. Završni domjenak i službeno proglašenje pobjednika organizirano je u Mitan Marini.
Na ovogodišnjoj Trci oko Krka sudjelovalo je 20 jedrilica, a jedriličari ove godine sudjelovanjem u utrci skupljaju bodove i za novoformirani CRO ORC Offshore Cup.