Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. travnja 2020.
Ispis članka: Posada 'Selca' osvojila Vološćanski predbožićni kup - Novi List

NoviList.hr

Posada 'Selca' osvojila Vološćanski predbožićni kup

Regata za klasu krstaš

7. prosinac 2019 19:16

Napisao: Marina Kirigin

Posada »Selca« s kormilarom Alenom Katnićem je pobjednik. Druga u ukupnom poretku bila je posada »Blue Label« sa kormilarom Petrom Smojverom, a treći je ciljem prošao skipper Mladen Babac sa posadom broda »Žut«

Na regati sudjelovalo 15 posada / Snimio Marko GRACIN

VOLOSKO  Posada »Selca« s kormilarom Alenom Katnićem pobjednik je 17. izdanja Vološćanskog predbožićnog kupa, regate za klasu krstaš koja se danas održala na akvatoriju ispred Voloskog.

Nakon starta ispred vološćanske luke 15 posada uputilo se prema Preluku gdje su okrenuli plutaču te zatim duž same obale jedrili do Lipovice.

Nakon dva odvožena kruga po vjetru koji je miješao i koji nije dosegao snagu veću od pet čvorova, druga u ukupnom poretku bila je posada »Blue Label« sa kormilarom Petrom Smojverom, a treći je ciljem prošao skipper Mladen Babac sa posadom broda »Žut«.

4163608
Vološćanski predbožićni kup / Snimio Marko GRACIN

Po završetku jedrenja, organizatori natjecanja iz Jedriličarskog kluba »Opatija« ovu revijalnu regatu koju su posjetitelji mogli pratiti sa obalnog puta, završili su podjelom priznanja i druženjem u Voloskom, u pizzeriji Moho.