Regata za klasu krstaš

Posada ‘Selca’ osvojila Vološćanski predbožićni kup

Marina Kirigin

Na regati sudjelovalo 15 posada / Snimio Marko GRACIN

Na regati sudjelovalo 15 posada / Snimio Marko GRACIN

Posada »Selca« s kormilarom Alenom Katnićem je pobjednik. Druga u ukupnom poretku bila je posada »Blue Label« sa kormilarom Petrom Smojverom, a treći je ciljem prošao skipper Mladen Babac sa posadom broda »Žut«



VOLOSKO  Posada »Selca« s kormilarom Alenom Katnićem pobjednik je 17. izdanja Vološćanskog predbožićnog kupa, regate za klasu krstaš koja se danas održala na akvatoriju ispred Voloskog.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN



Nakon starta ispred vološćanske luke 15 posada uputilo se prema Preluku gdje su okrenuli plutaču te zatim duž same obale jedrili do Lipovice.




Nakon dva odvožena kruga po vjetru koji je miješao i koji nije dosegao snagu veću od pet čvorova, druga u ukupnom poretku bila je posada »Blue Label« sa kormilarom Petrom Smojverom, a treći je ciljem prošao skipper Mladen Babac sa posadom broda »Žut«.



Po završetku jedrenja, organizatori natjecanja iz Jedriličarskog kluba »Opatija« ovu revijalnu regatu koju su posjetitelji mogli pratiti sa obalnog puta, završili su podjelom priznanja i druženjem u Voloskom, u pizzeriji Moho.