Prva skupina od 155 posjetitelja na Kvarneru

Vodeni tuš u riječkoj zračnoj luci: Na Krk sletio prvi avion s ruskim turistima

Mladen Trinajstić

Ruski turisti boraviti će u Hrvatskoj u jednotjednim ili pak dvotjednim aranžmanima



OMIŠALJ U subotu, nešto iz 18 sati u Zračnu luku Rijeka sletio je prvi u nizu zrakoplova kojima će sve do početka rujna, u redovnim tjednim intervalima na Kvarner pristizati ruski turisti.


Prva skupina od 155 posjetitelja koji će ovog ljeta caharter letovima svake subote dolaziti iz Moskve na omišaljskom je aerodromu dočekana folklorašima ali i »vodenim lukom« – tradicionalnim mokrim dočekom kakvima ondje pozdravljaju prve putnike na novouspostavljenim »linijama«. –


Ruski turisti boraviti će u Hrvatskoj u jednotjednim ili pak dvotjednim aranžmanima, prenijela nam je Ingrid Jerković, direktorica riječke turističke agencije Ascent Travel koja je već puno jedno desetljeće okrenuta radu na ruskom ali i mađarskom tržištu.




Gosti iz dupkom ispunjenog zrakoplova narednih će dana biti smješteni u hotelskim objektima Baške, Malog Lošinja, Novog Vinodolskog i Opatije, rekli su nam organizatori novouspostavljenog turističkog »kanala« dodajući i kako će za svog boravka u našoj zemlji Rusi imati prigodu uživati u brojnim izletima i organiziranim obilascima cijelog Kvarnera, Istre i nezaobilaznih Plitvičkih jezera.


Zrakoplovom kojim su na Krk stigli prvi ruski posjetitelji put Moskve se vratila dvadeseteročlana studijska prethodnica koju su činili predstavnici moskovskih turističkih agencija i novinari koji su cijelog tjedna posredstvom Ascent travela i Autotransa guštali na sjevernom Jadranu, skupljajući dojmove o kraju put kojeg će ih ovog ljeta zasigurno slijediti značajan broj njihovih zemljaka.