Novi član kvarnerskog zrakoplovnog brenda

Aeroklub Cumulus i na Lošinju

Ira Cupać Marković

"Lošinj Boogie" okupio je padobranace iz Opatije, Raba i Lošinja 



MALI LOŠINJ  Mreža aeroklubova okupljenih u zrakoplovnom brendu kvarnerske regije – Cumulus, širi se te je nakon Aerokluba Cumulus  Opatija, koji je osnovan u kolovozu 2008. godine, pa Aerokluba Cumulus Rab, koji je formiran 17. ožujka ove godine, upravo osnovan i treći i  to Aeroklub Cumulus  Lošinj.


Ljubitelji nebeskih visina okupili su  se u lošinjskoj Zračnoj luci gdje je održan »Lošinj Boogie«, obuka i  druženje padobranaca iz ova tri kluba. 


Predsjednica novoosnovanog lošinjskog aerokluba je Ines Sokolić,  potpredsjednik je Alan Horvat, tajnik Veselin Alić.




Ines Sokolić ističe  kako su veliku podršku u osnivanju kluba imaju od Gorana Ratkajca,  nastavnika padobranstva iz opatijskog kluba te navodi da im je, među  ostalim, cilj na otoku popularizirati padobranstvo i druge sadržaje vezano uz zrakoplovstvo, te pridonjeti produljenju sezone, budući će njihove aktivnosti biti u pravilu organizirane u pred i posezoni.


Tako će  se od 22. do 26. lipnja na lošinjskom aerodromu održati velika manifestacija i natjecanje u padobranskoj fotografiji i video snimcima. Inače  prvo natjecanje »Skydive Photo Contest« bilo je upravo na lošinjskom  aerodromu prije dvije godine. 


Roberto Nikolić, glasnogovornik lošinjskog Aerokluba ističe da će  osim padobranstva u klubu organizirati poduku o zmajarstvu, aeromaketarstvu, pa o radio upravljivim modelim, letom paraglajderima, a povezivanjem klubova kroz naziv Cumulus, vjeruje da će zajednički pridonijeti većoj kvaliteti programa te prepoznatljivosti i popularizaciji  zrakoplovnih aktivnosti.