Od 150 do 590 eura za sve željne zračne perspektive

Novost u ponudi zračne luke Rijeka: Panoramski letovi i zračni izleti s Krka

Marinko Glavan

Let oko sjevernog dijela otoka Krka traje dvadesetak minuta, drugi uključuje obilazak čitavog otoka i traje 35 mninuta, te panoramski let do Kornata u trajanju od sat i pol



RIJEKA Riječki aerodrom po prvi će put od ovog vikenda, u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom Ecos Pilot School(EPS), ponuditi panoramske letove i izlete zrakoplovom s Krka prema atraktivnim destinacijama poput Dubrovnika, Zadra ili Venecije. 


Novost u turističkoj ponudi Zračne luke osmišljena je još prošle godine, ističe direktor EPS-a Miljenko Bucalović, a nedavno je između njegove tvrtke i uprave aerodroma postignut dogovor o korištenju krčkog aerodroma kao polazišne točke za panoramske letove i izlete. Program službeno počinje u petak, 1. srpnja, kada na Krk stižu avioni i piloti iz Zagreba, iako će prvi letovi krenuti najvjerojatnije tek dan kasnije, u subotu 2. srpnja. 


 – Gostima nudimo tri paketa panoramskog leta, prvi oko sjevernog dijela otoka Krka, u trajanju od dvadesetak minuta, drugi uključuje obilazak čitavog otoka, što traje oko trideset i pet minuta, te treći sve do Kornata, u trajanju od sat i pol.




Osim toga, nudimo i jednodnevne izlete u razne destinacije, a moguće je organizirati i izlet do odredišta po želji putnika. Usluga uključuje i prijevoz putnika automobilom do aerodroma i natrag, s područja čitavog otoka Krk.



Cijene panoramskih letova formirane su za najam cijelog zrakoplova, bez obzira na broj putnika pa će tako oni željni ptičje perspektive za dvadesetominutni let izbrojiti 120 eura, za obilazak cijelog Krka 150, a za brojanje kornatskih otoka i otočića 590 eura. Iako su iznosi pozamašni, kada se raspodijele na tri ili četiri putnika cijena ipak postaje nešto prihvatljivija. U EPS-u su uvjereni kako putnika neće nedostajati jer je riječ o iznimno atraktivnoj ponudi na području s velikim brojem turista u ljetnim mjesecima.



Uvjeren sam da ćemo ovim programom dati značajan doprinos turističkoj ponudi otoka i cijele regije, a namjera nam je dugoročno se u ljetnoj sezoni stacionirati na Krku pa smo s upravom Zračne luke sklopili ugovor na pet godina, naravno, uz odredbu da se cijena aerodromske usluge određuje svake godine zasebno te već iduće godine namjeravamo započeti s letovima od 15. lipnja. Ove godine počinjemo petnaest dana kasnije, 1. srpnja, a letjet ćemo sve do 15. rujna, najavljuje Bucalović. 


Njegova će tvrtka, prema riječima direktora Zračne luke Mladena Pasarića, dobiti prostor u prizemlju zgrade aerodroma, odnosno šalter na kojemu će gosti moći dogovarati aranžmane.


Predviđeno je radno vrijeme od 8 do 18 sati, a ukupno su angažirana četiri pilota, u dvije smjene, kako bi dva zrakoplova, Piper s četiri i Cessna s tri sjedala, čitav dan bila na raspolaganju zainteresiranim izletnicima. 


 Osim panoramskih letova i izleta zrakoplovom Zračna luka Rijeka odnedavno u ponudi popratnih sadržaja napokon ima kiosk i mjenjačnicu. Uobičajeni na svakom aerodromu, ovi su sadržaji godinama nedostajali riječkoj Zračnoj luci, no ove su godine napokon profunkcionirali u prizemlju glavne zgrade.