Sumnjivi partner

Ana Belogolova žrtva skipera iz Rijeke?

Anto Ravlić

Kamere su zabilježile da isti muškarac napušta vilu, te se ubrzo vraća, dok je obdukcija pokazala da je Belogolova zadavljena, a ubodne rane su zadane kasnije



RIJEKA Je li ubojica superbogate ruske državljanke, vlasnice crikveničkog hotela »Park«, 41-godišnje Ane Belologove visoki ljepotan, širokih ramena s kojima je prošlo ljeto provodila u liburnijskim elitnim restoranima?


Je li liječnicu sa specijalizacijom interne medicine iz Sankt Peterburga koja se bavila farmaceutskim biznisom usmrtio njen skiper? I jučer je njena jahta opatijskih oznaka bila usidrena u marini u Ičićima, ali kako saznajemo, ove godine na njoj još nitko nije boravio.


Svog dečka prošlog ljeta Ana nije skrivala. Unajmila je za njega skupocjeni kabriolet »mercedes clk« zlatne boje i često su zagrljeni viđani zajedno. Po istim verzijama naših sugovornika, Anin pratitelj znao je prema njoj biti iznimno grub, a posebno je ostalo u sjećanju, ističu svi naši sugovornici, da je govorio izrazitom ekavicom.    





Pokušali smo jučer doznati ime skipera jahte marke »benetau« dužine 11,5 metara oznaka OP 3002 i naziva Martel koja je u vlasništvu Ana Belogolove i koja je na vezu u marini u Ičićima. Doznajemo da Lučka kapetanija ne mora raspolagati s tim podatkom jer je za plovidbu dovoljna punomoć vlasnice i plovidbene dozvole



Dečko preljubnik?


Prema iskazima naših sugovornika do problema između Ane i njenog dečka došlo je kada je ona otputovala u Rusiju. On je navodno i dalje koristio mercedes i njenu kreditnu karticu, ali je u njenu vilu preko puta opatijskog suda dovodio i druge ženske osobe.


To je navodno dojavljeno Ani, a potom je uslijedila sankcija. Oduzet mu je automobil, kartica i ključevi automobila. Ana je svog dečka predstavljala kao domaćeg čovjeka bez obzira na njegov govor, a navodno je bivši sportaš i ima boravište na širem području Rijeke. 


 Mrtvu Anu Belologovu pronašla je njena 10-godišnje kćer Marta. Kako piše ruski tisak, trenutačno je sigurno da je muškarac zatečen s mrtvom Anom u spavaćoj sobi njene vile – najsumnjiviji kao ubojica. Realna je mogućnost da se radi o skiperu.


Osim zbog oproštajnog pisma napisanog na računalu, u kojem Ana nikoga ne optužuje, i okrvavljenog rublja u perilici, policiji je posebno postao sumnjiv nakon što su pregledane snimke s nadzorne kamere. Sumnja je pojačana još više kada je obdukcijom ustanovljeno da je zadavljena, a da su ubodne i rezne rane zadane nakon smrti gušenjem. 



Ana iz prvog braka ima sina koji je ostao živjeti s ocem. Po nekim verzijama bogata Ruskinja je u posljednje vrijeme navodno imala i neke konfliktne situacije pa se čak spominju i problemi s mafijom



 Naime, isti muškarac je viđen da napušta vilu, ali da se ubrzo vraća. I on je ozbiljno ozlijeđen pa se nalazi u bolnici pod policijskom paskom, ali njegova priča da su u kuću upali kriminalci i oboje ozlijedili od početka je bila sumnjiva. 


 Inače, Ana Belogolova je živjela u vili u elitnom dijelu Sankt Petersburga na jednom otočiću ušća rijeke Neve koja utječe u Baltičko more. Jučer smo razgovarali s osobom koja je bila njen gost prije par godina i koja nam je rekla da se cijeli taj luksuzni dio Sankt Petersburga nalazi pod nadzorom zaštitara i nadzornih kamera.


Ugodna i komunikativna žena


Tragičan kraj Ruskinje Ane Belogolove, vlasnice hotela »Park« tema je broj jedan u Crikvenici. Prisjećanje na atraktivnu 41-godišnju poduzetnicu iz Sankt Peterburga kod dijela Crikveničana prizvao je i sjećanje na sudbinu hotela »Park« koji je Ruskinja kupila 2005. godine.


Prije šest godina sve je upućivalo na idiličnu poslovnu priču po kojoj bi se mogao snimiti film. Zgodna, uspješna, obrazovana i poduzetna Ruskinja kupuje hotel i namjerava ga pretvoriti u luksuznu oazu s pet zvjezdica.


Slijedi zaplet koji i nije baš filmski. Više birokratski. Nakon što je Ruskinja za bivši vojni hotel izbrojila pet milijuna eura ispostavlja se da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Umjesto adaptacije hotela, slijede godine borbe s birokracijom. Hotel ne radi, četrdesetak radnika seli na ulicu. U listopadu 2007. godine radne knjižice dobiva posljednjih 19 radnika.


Hotel Vrapče


Danas je hotel koji je trebao imati 121 luksuznu sobu ruglo. Porazbijane izloge zamijenile su zakucane daske na kojima je netko našarao ime mjesta koje kao da asocira na sve ludosti koje su se dogodile s hotelom: Vrapče. Filmska priča o ruskoj bogatašici pretvara se u tragediju. Crikvenica je ostala bez dvije Afrodite.


Jedna je nađena mrtva na dalekom sjeveru, a druga zjapi napuštena. Naime, obnovljeni hotel Park trebao je promijeniti ime u Afrodita.


Jedan od ljudi koji je imao kontakte s Anom Belogolovom bio je tadašnji zamjenik gradonačelnika Crikvenice Branimir Manestar koji biranim riječima govori o ruskoj poduzetnici.


– Bila je sporna jedna čestica hotela koja je bila u vlasništvu Grada. Nismo imali puno kontakata, ali se sjećam da nas je pozvala u goste kad je otvarala hotel. Ponašala se pristojno, kulturno i jednostavno, bila je susretljiva, komunikativna, fina i draga osoba. Nikad se iz njenog ponašanja ne bi moglo zaključiti da je bila toliko financijski moćna, prisjeća se tadašnji drugi čovjek Grada Crikvenice Branimir Manestar.


Jednostavna i ugodna


Kad je dolazila u Crikvenicu, Belogolova je znala doći na kavu u Sabbiju.


Vlasnik Robert Manestar sjeća se Ruskinje kao jednostavne i ugodne osobe koja se nije ničime isticala. Crikveničani koji su kontaktirali s ruskom poduzetnicom tvrde da se Belogolova zaljubila u Crikvenicu. Iako je kupila vilu u Opatiji, ugodnije se osjećala u Crikvenici i smatrala je da Crikvenica ima velike turističke potencijale, prisjećaju se Crikveničani.


Kakva će sudbina zadesiti hotel »Park« nakon smrti vlasnice, sljedeće je pitanje koje se postavljalo na ulicama grada. Crikveničani su uglavnom pesimisti, boje se da će hotel na atraktivnoj lokaciji, pedesetak metara od mora, još godinama zjapiti prazan.