Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Crveno-bijeli slatkiš

Slatki suvenir zvan KROCKA: Ručno rađene praline nadahnute hrvatskom šahovnicom

Slatki suvenir zvan KROCKA: Ručno rađene praline nadahnute hrvatskom šahovnicom
Slatki suvenir zvan KROCKA: Ručno rađene praline nadahnute hrvatskom šahovnicom
Autor:
Objavljeno: 7. travanj 2018. u 7:20 2018-04-07T07:20:16+02:00

Praline su, kao i Hrvatska, spoj različitosti koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, spoj kontinentalne suzdržanosti i temperamentne Dalmacije, slasnog lješnjaka i opojnog zadarskog Maraschina

1-09-tisak

Krocka, slatki suvenir iz Hrvatske, praline su inspirirane hrvatskim kockicama, odnosno hrvatskom šahovnicom.

Htjeli smo cijelu ideju prezentirati što bolje i potpunije te smo pralinama igrajući se riječima Kroacija, hrvatska, kocka dali ime Krocka, kutiju smo napravili u obliku kocke, a od okusa smo izabrali lješnjak, kao okus iz kontinentalnog dijela zemlje za bijele praline, te liker Maraschino, kao okus iz primorja za crvene praline.

Tako smo spojili dva tipična okusa Hrvatske, koji su česti i već klasični okusi u čokoladama, a na neki način kroz te okuse smo predstavili i dva različita, posebna dijela naše zemlje, priča Antonija Rogić koja je čokolateriju Anka Chocolate sa suprugom Riccardom Gollinom osnovala krajem 2016. godine, sa željom da hrvatskom tržištu ponude drukčije čokoladne proizvode.

Do tada su se čokoladom bavili u slobodno vrijeme, a znanje o izradi pralina najviše su stjecali u Italiji, na Siciliji, gdje su neko vrijeme i živjeli.

- Naša je priča započela crtanjem pralina, a nastavila se njihovom proizvodnjom. Tako smo i danas uvijek vođeni olovkom i papirom, odnosno dizajnom i trudimo se uspjeti što bolje ideju prenijeti na čokoladu.

Bez konzervansa

Praline Krocka prvi su Anka Chocolate proizvod. Kao i Hrvatska, one su spoj različitosti koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, spoj kontinentalne suzdržanosti i temperamentne Dalmacije, slasnog lješnjaka i opojnog zadarskog Maraschina.

Nova čokoladna priča

Ideja imamo mnogo, no krenuli smo vrlo oprezno i polagano, te smo tako realizirali jedan proizvod – praline Krocka. Sada radimo na drugom proizvodu, koji također zahtijeva puno rada kako bismo i tu priču što bolje iznijeli i pretočili u čokoladu.

Za izradu koristimo vrhunske sastojke bez dodatka konzervansa, te je upravo zbog toga rok trajanja pralina kraći i izrađuju se po narudžbi. Čokolada se temperira na mramoru, a praline ručno bojaju. Napravljene su od bojane tamne čokolade s dva različita punjenja: crvene s kremom od Maraschina i trešanja, a bijele s kremom od lješnjaka.

20180217_113613

Pakirane su u posebno dizajnirane, ručno rađene kutije visoke kvalitete, a predstavljaju prekrasan i jedinstven suvenir iz Hrvatske. Jedno pakiranje sadrži devet pralina i malenu brošuru s tekstom na hrvatskom i engleskom jeziku o pralinama i legendom o hrvatskoj šahovnici.

Malo savršenstvo

Ideja o otvaranju male manufakture čokolade rodila se iz ljubavi prema čokoladi i dizajnu. Nakon puno godina uživanja u izradi čokoladnih proizvoda i napravljenih pralina, željeli smo napraviti nešto novo i drukčije.

Tada smo krenuli put čokolade i dizajna, prisjeća se Antonija Rogić.

Svaku našu ideju razrađujemo do najsitnijih detalja, pazeći na sve kako bismo tu ideju najbolje prenijeli u slatki svijet čokolade. Svaki dio procesa izrade jednako nam je važan, te svemu pridajemo veliku pažnju.

Svi sastojci koje koristimo visoke su kvalitete i pomno su birani, a u savršenim omjerima naših recepata stapaju se u malo slatko savršenstvo za nepce.

Reakcije su za sada vrlo pozitivne. Mnogi promatraju praline da vide jesu li stvarno čokoladne obzirom na boju i oštre bridove, a najčešće ih naručuju kao slatki poklon iz Hrvatske.

U svakom slučaju, dobre reakcije su nam najveće zadovoljstvo i veselje na kraju radnog dana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
I u Rijeci se bira novi Pan – jeste li i vi na glasanju u petak?