Sudbonosno "da"

Kineski par proputovao pola svijeta da bi se vjenčali na bajkovitom otočiću ispred Novog Vinodolskog

Nataša Car

Za mladence je sve organizirala riječka agencija Wedding2book

Za mladence je sve organizirala riječka agencija Wedding2book

Lu Yu i Zhang Wenjie, kao prvi kineski par koji se vjenčao na San Marinu, samo su potvrdili velik interes mladenaca koji vlada za taj otočić



NOVI VINODOLSKI – Otočić San Marino ispred Novog Vinodolskog postao je pravi hit za vjenčanja, a njegova popularnost nadilazi i europske granice. Proteklog vikenda na otočiću je sudbonosno »da« izrekao kineski par, Lu Yu i Zhang Wenjie.


San Marino zapeo je za oko kineskom paru koji je na njemu odlučio odraditi simboličnu ceremoniju vjenčanja. Organizaciju i dekoraciju vjenčanja odradila je agencija Wedding2book iz Rijeke na preporuku prijatelja Martina Štokića i njegove supruge Chen Tianjiao koji i sami profesionalno fotografiraju vjenčanja na kineskom tržištu.


– Iako se možda naočigled čini jednostavnim zadatkom organizirati vjenčanje za kineski par, stvarnost je ipak drugačija. Prilikom organizacije je potrebno voditi računa o njihovim očekivanjima koja su već u samom početku značajno drugačija, prvenstveno zbog kulturoloških i tradicijskih razlika dvaju kontinenata.




Ovo vjenčanje pokazalo je da smo itekako savladali sva njihova očekivanja, a ono što slijedi za Lu Yu i Zhang Wenjie jest tradicionalno kinesko vjenčanje po njihovom povratku u Peking. Tada će okupljenima prikazivati ceremoniju održanu na otoku, ljepotu dekoracije i sve što su proživjeli u intimnom činu vjenčanja, istaknuli su organizatori.


Ovo je stoga i odlična reklama za Novi Vinodolski u Kini. Da je pitoreskni otočić sve popularniji među mladencima, više nije tajna. Prije godinu dana njemačka firma specijalizirana za organizaciju vjenčanja obišla je romantični otočić za koji su odmah znali da će biti hit među Europljanima. No, vijest o ovoj lokaciji proširila se i prema istoku pa se na otočiću mogu očekivati brojna vjenčanja.


Mladenci su istaknuli kako je sve izgledalo odlično te su dobili sve ono što su zamislili, pa i više od toga.


– Nisu ni slutili kako će kvarnerski otočić samo na jedan dan, ali najvažniji dan njihovog zajedništva, postati vječna uspomena ljubavi. S pravom možemo zaključiti kako je San Marino sa svojom kapelicom od ove subote poslao romantičnu razglednicu u daleku Kinu, zaključili su iz Wedding2booka.