Jadran ulaže 12 milijuna kuna u tri hotela i kamp

Izbor za miss Hrvatske otvara novu Omoriku

Anto Ravlić

Na red došla i Omorika – šest milijuna kuna podignut će kategoriju na tri zvjezdice / Foto Anto RAVLIĆ

Na red došla i Omorika – šest milijuna kuna podignut će kategoriju na tri zvjezdice / Foto Anto RAVLIĆ

Hotel s predivnim pogledom dobit će za šest milijuna kuna novu kongresnu dvoranu za 250 gostiju, a goste čeka obnovljena recepcija i aperitiv bar. Među prvim gošćama bit će najljepše Hrvatice 12. lipnja

CRIKVENICA  Hotelska kuća Jadran iz Crikvenice ulaže 12 milijuna kuna u obnovu triju od svojih osam hotela. U novo ruho će hoteli Omorika i Kaštel u Crikvenici, hotel Varaždin u Selcu te autokamp Selce. Najviše će se uložiti u hotel Omoriku koja će se zahvaljujući ulaganjima od šest milijuna kuna popeti sa dvije na tri zvjezdice.   

Hotel Omorika, s kojeg puca predivan pogled na more, dočekat će potpuno preuređen sezonu. Omorika je i dosad privlačila mnoštvo gostiju, no bilo je vidljivo da je interijer dao svoje. Ubuduće će adut hotela biti nova kongresna modularna dvorana za 250 gostiju. Kompletno je rekonstruiran i restoran koji je poznat kao najatraktivnija gradska sala za vjenčanja. Potpuno su obnovljeni recepcija i aperitiv bar. Bolje otvaranje hotel nije mogao poželjeti. U goste mu stižu najljepše Hrvatice na izbor za miss Hrvatske 12. lipnja.



U Jadranu navode da je planirana rekonstrukcija hotela Esplanade zbog ograničenja u prostorno-planskoj dokumentaciji došla pod znak upitnika. Hotel je trebao dobiti četiri zvjezdice, bazen i wellness centar. Stara zgrada hotela izgrađena 1929. godine zahvaćena je požarom 2000. godine i trenutno nije u funkciji dok je novi dio zgrade kategoriziran sa tri zvjezdice. Iako je urbanistički plan uređenja 24 Miramare koji obuhvaća i područje Esplanade trenutno u izmjeni, izgledno je da Jadranove primjedbe Grad Crikvenica neće prihvatiti radi ograničenja u planovima višeg reda. U Jadranu se nadaju da će gradske strukture shvatiti važnost projekta i da će se zastoj riješiti što prije kako bi još jedan hotel podigao razinu Jadrana, ali i Crikvenice kao destinacije.





Autokamp Selce dobit će 20 novih uređenih parcela za sve zanimljivije mobilne kućice, a uređuju se bungalov, recepcija i okoliš kampa. U selački kamp će se investirati 1,2 milijuna kuna.


   Hotel Varaždin dobio je nove liftove za 420 tisuća kuna, dok je hotel Kaštel, samostan iz 1412. godine iz kojeg je nikla Crikvenica, iznutra potpuno osvježen te će zadržati tri zvjezdice.   

– Od završetka stečajnog postupka prošle godine kontinuirano ulažemo i u objekte i u podizanje razine znanja i vještina zaposlenika. Nakon hotela Slaven koji je lani dobio zvjezdicu više, značajna sredstva ulažemo u podizanje kategorije hotela Omorika koji ima veliki potencijal i očekujemo da će do početka turističke sezone dobiti također zvjezdicu više. No, uz podizanje kategorizacije, nova kongresna dvorana hotela Omorika otvorit će nam mogućnost kvalitetnijeg razvoja kongresnog turizma na crikveničkom području, a koji za nas ima veliki potencijal produženja sezone, rekao je predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar.


   Proljetnim investicijama se i prije plana bliži realizaciji investicijski ciklus od dvadesetak milijuna kuna. Podsjetimo da se lani obnovio hotel Slaven u Selcu i da je dobio treću zvijezdicu.