Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Bogata ponuda

foto Fešta od črešanj: U Crikvenici od trešanja rade i gin bombe

Foto Nataša Car
Foto Nataša Car
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2019. u 16:19 2019-06-15T16:19:00+02:00

Dvodnevna fešta je započela danas ujutro kada su glavni gradski trg preplavili štandovi s trešnjama, ali i raznim poslasticama i napitcima od ovog slatkog voća

CRIKVENICA Trešnje - kokteli, cheesecake i druge slastice od ovog voća privukle su mnoge posjetitelje u centar Crikvenice. Bogata ponuda je dio 9. Fešte od črešanj u kojoj glavnu ulogu imaju ukusne trešnje. Program na Trgu Stjepana Radića uključuje prodajnu izložbu trešanja i suvenira, dječje nastupe, kazališnu predstavu za djecu i naravno dobru glazbu.

Dvodnevna fešta započela je danas ujutro kada su glavni gradski trg preplavili štandovi s trešnjama, ali i raznim poslasticama i napitcima od ovog slatkog voća. Val food & drinks pripremio je zanimljive zalogaje poput cheesecakea od trešanja, ali i crvenog hamburgera.

Iako bi netko na trenutak mogao pomisliti da je jedan od sastojaka crvenog peciva trešnja, boja je dobivena kombinacijom cikle i ajvara, no bojom se hamburger savršeno uklopio u ambijent.

Uz to su pripremili i fini koktel, Cherry gin bomb. Koktela nije falilo ni na susjednom štandu beach bara Figa. Ondje su osim Cherry shootera nudili i Dječji mojito s trešnjama. U ponudi su se našli i kolači, muffini i torte od trešanja. Uz to, posjetitelji su mogli kupiti i drugo voće, sokove, vino, suvenire i druge proizvode.

3546094

Za zabavni program pobrinula su se djeca iz Dječjeg vrtića Radost, crikveničke mažoretkinje i plesna skupina KUD-a "Vatroslav Lisinski" Crikvenica. Nakon svojih nastupa svi mališani mogli su odmoriti uživati u predstavi za djecu Duble buble cinci linci nova priča za vas klinci.

Dobra glazba nastavila se uz glazbeni sastav Klamaruša. U večernjim satima subote najavljen je defile mažoretkinja koje se natječu na Europskom prvenstvu mažoret timova u Crikvenici. Fešta se nastavlja u nedjelju uz prodajnu izložbu trešanja i suvenira te zabavni program uz glazeni sastav Nebuloza.

3546105 (1)

Osim u sklopu programa na trgu, slatka priča još će neko vrijeme trajati u ugostiteljskim objektima u gradu. Od 15. pa sve do 21. lipnja konoba Trabakul, restoran Bodulka i Hotel Crikvenica u Crikvenici te konoba Kantunić, konoba Ulika i hotel Marina u Selcu pripremili su posebne menije u tri slijeda.

3546106 (1)

Bit će tu maštovitih jela inspiriranih trešnjama, poput medaljona s trešnjama i kroketima, salate s trešnjama i bademima, lososa na rukoli i mariniranim trešnjama i drugih slasnih obroka. Posebnu će ponudu slastica od trešanja imati Beach bar Figa i Val food & drinks.

3546091 (1)

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica i Eko Murvica d. o. o. Sudionici u programu su Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Dječji vrtić Radost, KUD Vatroslav Lisinski, Mažoretkinje Grada Crikvenice i Udruga Sport & Fun.

3546107

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.