Nova usluga

Crikveničku Thalassotherapiju pojačala i Fiziovita

Anto Ravlić

Sinergijom ćemo ponuditi još više sadržaja u Thalassotherapiji. Fiziovita je samo plus. Cilj je da dajemo široku paletu usluga, objašnjava ravnatelj crikveničke ustanove Damir Lončarić



CRIKVENICA Na kraju godine crikvenička Thalassotherapia ponudila je dodatnu uslugu. Nakon milijunskih višegodišnjih ulaganja, Thalassotherapia ovaj put nije ulagala sama, niti je ulagala Primorsko-goranska županija kao vlasnik specijalne bolnice. Novi iskorak u ponudi napravljen je kroz javno-privatno partnerstvo. U prostore specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava uselila je Fiziovita Medical spa.


Nisu konkurencija


Vlasnica Fiziovita centara Anita Mišković i ravnatelj Thalassotherapia Crikvenica Damir Lončarić iskazali su zadovoljstvo suradnjom, objasnili da nisu konkurencija, kako se na prvi pogled čini, već da Fiziovita nudi uslugu više u Thalassotherapiji. Suradnja predstavlja primjer uspješnog javno-privatnog partnerstva. Naglašena je važnost razvoja zdravstvenog turizma koji uživa rastuću popularnost kako u cijelom svijetu tako i u Hrvatskoj, a koji je i od izuzetne važnosti za uspjeh programa Hrvatska 365.


Medicinski spa centri, kakva je Fiziovita, predstavljaju relativno novi termin u spa industriji. Koncipiraju se više na medicinskim i terapeutskim tretmanima, a manje na estetskim. Tako i usluge Fiziovita Medical spa centra obuhvaćaju dijagnostiku, preventivu, liječenje i rehabilitaciju.



Thalassotherapia se na novi korak u privatno-javnom partnerstvu odlučila i zbog dobrog iskustva s poliklinikom Oxy iz Pule koja već godinama djeluje u sklopu crikveničke specijalne bolnice. Poliklinika Oxy je prepoznatljiva po barokomori. – Ovo nije prvi kontakt s privatnim zdravstvom, iskustvo suradnje s Oxyjem pokazalo je da možemo surađivati s privatnim partnerima.


– Nećemo izgubiti već sinergijom ponuditi još više sadržaja u Thalasstherapiji. Fiziovita je samo plus. Cilj je da Thalassothetapia daje široku paletu usluga, objašnjava ravnatelj Thalassotherapije Damir Lončarić.


– Zahvala Thalassotherapiji, put je trajao godinu dana, ali vrijedilo je. Došli smo s namjerom da dodatno potaknemo razvoj zdravstvenog turizma u Thalassotherapiji kroz suradnju koja je primjer javnog i privatnog partnerstva, istaknula je Anita Mišković najavljujući da će crikvenički centar voditi Dijana Kraljić.


Inozemni gosti


Fiziovita će ponuditi kompjutersku analizu tijela, termosaunu, termokupolu i termobicikl, limfnu drenažu aparatima, nutricionističke preglede, rješenje za pretilost odnosno programe za mršavljenje. U fokusu su i osobe starije životne dobi.


– Cilj je privući inozemne goste cijele godine. U prvom planu su bliže zemlje, Italija, Austrija i Njemačka odakle se može doći autobusom. Zasad imamo troje zaposlenih troje, u perspektivi dvostruko, ističe direktorica Mišković dodajući da u suradnji s bolnicom Akromion u Krapinskim Toplicama imaju direktan premještaj ortopedskih bolesnika na liječenje u Crikvenicu.


Adut Thalassotherapije je što je jedini centar medicinske rehabilitacije koji na teret HZZO-a ima rehablitaciju subotom i nedjeljom. – Zbog toga smo privukli privatne klinike, ističe ravnatelj Lončarić.