Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. veljače 2020.
Obnova objekata

Crikvenički Jadran kreće u novi investicijski ciklus od 83 milijuna kuna

Crikvenički Jadran kreće u novi investicijski ciklus od 83 milijuna kuna
Crikvenički Jadran kreće u novi investicijski ciklus od 83 milijuna kuna
Autor:
Objavljeno: 25. kolovoz 2016. u 14:14 2016-08-25T14:14:53+02:00

ovoprihvaćenim planom predviđeno je uređenje hotela Esplanade u Crikvenici, kojeg nakon toga žele pozicionirati kao obiteljski boutique hotel sa četiri zvjezdice, umjesto sadašnje tri, a uređenje će uključivati potpunu rekonstrukciju novog i starog dijela hotela izgrađenog još 1929., koji nije u funkciji još od 2001. nakon požara. U tom je hotelu u planu i izgradnja wellness zone, brojni infrastrukturni zahvati i uređenje javnih površina, a vrijednost ukupne investicije je 32,8 milijuna kuna

ZAGREB Crikvenička hotelsko-turistička kompanija Jadran iduće godine kreće u novi investicijski ciklus, vrijedan više od 83 milijuna kuna, kojim će obuhvatiti šest objekata u svom sastavu, a realizacija će ovisiti o brzini ishodovanja potrebnih dozvola te modelima financiranja, najavili su u četvrtak iz Jadrana.

Suglasnost za takav novi investicijski ciklus u četvrtak je na sjednici Uprava Jadrana dobila i od Nadzornog odbora tvrtke, uz napomenu da Jadran time i u 2017. nastavlja s realizacijom ciljeva iz strateškog poslovnog plana za razdoblje 2016.-2025., usvojenog u veljači ove godine.

Na toj je sjednici Uprava izvijestila Nadzorni odbor i o započetoj proceduri dokapitalizacije kojom će Jadran, sukladno strateškom poslovnom planu, pokušati privući kapital investitora za realizaciju investicijskog plana teškog više od 300 milijuna kuna, a čijim bi završetkom 2021. većina objekata Jadrana bila kategorizirana sa četiri zvjezdice.

»Vjerujemo da ćemo i novim investicijskim planom, osim unapređenja smještajnih kapaciteta, povećati i razinu kvalitete cjelokupne usluge, a time i produljiti sezone te privući još kvalitetnije goste«, poručuju iz Jadrana, podsjetivši da se ove godine završili investicijski ciklus vrijedan više od 40 milijuna kuna, u sklopu kojeg su uz ostalo preuredili i podigli kategorije hotela Katarina i Omorika na četiri zvjezdice te proširili ponudu mobilnih kućica u kampu Selce.

Napominjući kako je Uprava Jadrana počela pripreme za novi investicijski ciklus i u 2017. te u skladu s tim napravila i procjenu svih investicija, ističu kako je time obuhvaćeno šest objekata, ali i da realizacija ovisi o brzini ishodovanja potrebnih dozvola te modelima financiranja.

 »Uprava nakon završetka stečajnog postupka ni sa čim ne želi dovesti u pitanje stabilnost poslovanja pa je stoga u razradi modela financiranja investicija posvećena izuzetna pozornost. Sve investicije su predviđene i strateškim poslovnim planom za razdoblje do 2025., no za određene investicije požurili smo dinamiku«, kažu iz Jadrana.

U obnovu hotela Esplanade 32,8 milijuna kuna

Novoprihvaćenim planom predviđeno je uređenje hotela Esplanade u Crikvenici, kojeg nakon toga žele pozicionirati kao obiteljski boutique hotel sa četiri zvjezdice, umjesto sadašnje tri, a uređenje će uključivati potpunu rekonstrukciju novog i starog dijela hotela izgrađenog još 1929., koji nije u funkciji još od 2001. nakon požara.

U tom je hotelu u planu i izgradnja wellness zone, brojni infrastrukturni zahvati i uređenje javnih površina, a vrijednost ukupne investicije je 32,8 milijuna kuna, dok se završetak radova planira za srpanj iduće godine, ali pod uvjetom da se ubrzo ishoduje građevinska dozvola, za što je predana sva potrebna dokumentacija.

Osim tog hotela, predviđena je i treća faza uređenja hotela Omorika, u sklopu čega bi sa 11,3 milijuna kuna uredili wellness centar s bazenom u prostoru nekadašnjeg disko kluba Oleander.

U Selcu sa nešto više od 15 milijuna kuna planiraju nastaviti s drugom fazom uređenja hotela Katarina, s naglaskom na zdravstveni centar, wellness, unutarnji bazen te uređenje kongresnih dvorana, parkinga i okoliša kako bi se dovršilo pozicioniranje tog hotela kao lječilišnog hotela sa četiri zvjezdice. Kraj tih radova trebao bi biti u svibnju 2017.

Do lipnja iduće godine u Selcu bi trebali urediti i stari dio hotela Slaven, koji trenutno nije u upotrebi, a s ulaganjem od 10,2 milijuna kuna to bi trebao postati odmorišni hotel s tri zvjezdice.

Radit će i na daljnjem uređenju kampa Selce kako bi se njegova kategorija podigla na četiri zvjezdice, što uključuje 15,2 milijuna kuna vrijednu investiciju u uređenje sanitarnih čvorova, dječjeg igrališta, ulaznog puta, check-in zone, parkinga s punionicama za električna vozila, okoliša, domaćinstva i servisa, smještaja za sezonsko osoblje i drugo.

Prodajom upravne zgrade, kreditima i iz poslovanja do sredstva za investicije

Osim uređenja turističkih objekata, Uprava je od Nadzornog odbora tražila i odobrenje za preseljenje upravne zgrade u jedan od paviljona kompleksa Ad Turres koji trenutno nije u upotrebi, a sadašnju upravnu zgradu u centru Crikvenice bi prodali te time osigurali dio sredstava za predviđene investicije. Ostatak sredstava potrebnih za investicijski ciklus osigurat će se kreditom i sredstvima iz poslovanja tvrtke.

»Prihvaćanjem investicijskog plana nastavljamo sa zacrtanim putem razvoja Jadrana uz jasnu viziju tvrtke kao uspješne, moderne i snažne u budućnosti koja pruža visoku razinu usluge u svim objektima«, poručio je predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar, ističući kako im je sve što su postigli u proteklom razdoblju snažan motiv i poticaj za buduće uspjehe uz podršku svih zaposlenika i ljudi crikveničkog kraja.

»Od kada smo izašli iz stečaja cilj nam je vratiti Crikvenicu tamo gdje i pripada – u vrh hrvatskog turizma, a sa svakim novim projektom bliže smo tom cilju«, zaključuje Manestar.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.