Pomoćnici sv. Nikole u Ravnoj Gori

Riječki i krčki motociklisti darivali vrtićarce

Danijela Pleše

Bikeri su male Ravnogorce darivali igračkama i slatkišima / Snimila Danijela PLEŠE

Bikeri su male Ravnogorce darivali igračkama i slatkišima / Snimila Danijela PLEŠE

Na prvu su bili iznenađeni, a potom su se opustili te se zaigrali i raspričali s nama. Stvarno je najljepše doba biti dijete koje se veseli svakoj sitnici kao da je cijeli svijet. Zato to i radimo – zbog njihovog osmijeha. Mogu već sada reći da ćemo se ovaj običaj truditi održati i dogodine, poručio je tajnik Fluminense Ridersa MC Rijeka-Krk Mirko Junačko



DELNICE  Kroz godinu su se trudili biti dobri, koji put malo »kiksali«, no večer prije dolaska svetog Nikole dječica Gorskoga kotara marljivo su čistila čizmice.


Svetog Nikole i Krampusa bilo je danas u svakom goranskom mjestu, no u Ravnu Goru i ove godine su došli Nikolini – pomoćnici.


Riječ je o krčkim motoristima, članovima Fluminense Riders MC-a, koji povodom blagdana sv. Nikole daruju vrtićku djecu otoka Krka i Ravne Gore.




– S nekolicinom članova posjetili smo Dječji vrtić Vrh na otoku Krku te Dječji vrtić u Ravnoj Gori koji pri ravnogorskoj osnovnoj školi djeluje kao Podružnica predškolskog odgoja i obrazovanja. Opskrbili smo se poklonima koji će dobro doći vrtićima te, naravno, slatkišima što su klinci posebno veselo dočekali. Na prvu su bili iznenađeni, a potom su se opustili te se zaigrali i raspričali s nama. Stvarno je najljepše doba biti dijete koje se veseli svakoj sitnici kao da je cijeli svijet. Zato to i radimo – zbog njihovog osmijeha. Mogu već sada reći da ćemo se ovaj običaj truditi održati i dogodine, poručio je tajnik Fluminense Ridersa MC Rijeka-Krk Mirko Junačko.