Donijeli odluku

Nakon 15 godina ključ u bravi poznatog lokala: Kauzlarići predali restoran “Jezero” ruskom ulagaču

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Bračni par Boris i Sandra Kauzlarić ključ restorana predali su ruskom ulagaču koji je pred više od godinu dana kupio objekt u kojem su oni u zakupu ostali do kraja listopada kad su nakon petnaest godina izašli iz »Jezera«



LOKVE Nažalost, od danas pa do daljnjega svoja vrata zatvara mnogima dragi restoran »Jezero« u Lokvama. Proteklog vikenda njegovi zakupci, bračni par Boris i Sandra Kauzlarić, iznijeli su iz objekta dio svoje imovine, ponajprije kvalitetnu kuhinjsku opremu, te ključ predali predstavnicima novog vlasnika, ruskog ulagača koji je pred više od godinu dana kupio objekt u kojem je Kauzlarić u zakupu ostao do kraja listopada kad, nakon lijepih i dugih petnaest godina, odlazi iz »Jezera«.


»Točno 24. listopada bilo je punih 15 godina našeg rada u »Jezeru«, Zahvalni smo svim gostima koji su nas u proteklih petnaest godina prepoznali i posjećivali, kao i poslovnim partnerima i prijateljima iz Lokava, od MikroGorana i Općine Lokve do Komunalnog poduzeća »Lokvarka« te i svim ostalim prijateljima i gostima s kojima smo godinama surađivali. Naravno da mi je nakon svega žao jer petnaest godina nije malo i za to vrijeme mi smo predanim svakodnevnim radom uspjeli oživjeti objekt koji je nekoliko godina prije toga mirovao. Po reakcijama gostiju jasno je da smo vratili ugled tom objektu, trudili se i uspijevali biti drugačiji te raznovrsnom ponudom privukli mnoge.


Naravno da mi je žao što nakon petnaest godina prekidamo s radom jer smo se saživjeli s ovim mjestom, uložili puno truda, rada i novaca pri čemu na početku nije bilo nimalo lako. Nikoga ne krivim, odluku smo donijeli sami jer smatramo da dalje ovdje više nema smisla raditi. Što će biti dalje s ovim objektom treba pitati vlasnike. Osobno bih volio da se netko nastavi baviti ugostiteljstvom jer je ovo najbolja moguća lokacija za restoran u cijelom Gorskom kotaru. Baš zato možda je i lokalna samouprava, pa i Županija, trebala inzistirati na ostanku restorana na ovoj lokaciji. No, to danas očigledno nije moguće pa ćemo od danas imati situaciju da Lokve kao turističko mjesto neće imati niti jednog objekta koji će nuditi kvalitetnu hranu.





Pred nepune dvije godine s radom je stao restoran »Eva« u Gorskom kotaru, a ugostiteljski objekt u Park šumi Golubinjak također više ne nudi stalnu ponudu jela. Zatvaranjem »Jezera« Lokvarci i njihovi gosti prisiljeni su na ručak, marendu ili večeru prema obližnjim Fužinama ili još bližim Delnicama. Nije to loša varijanta, ali ipak ostaje žal što Lokve s toliko turističkih ljepota i potencijala više nemaju niti jedno jedino mjesto gdje se može nešto pojesti.



Zanimljivo je da je isto bilo kad smo Sandra i ja došli, a onda su se, vjerojatno i zbog našeg dobrog rada, pokrenula još dva objekta. Nažalost, oni su u međuvremenu stali s radom, a sada to činimo i mi i to sve skupa sigurno nije dobro za turizam ovog kraja, pa i Gorskog kotara u cijelosti. Vidim da je sada ljudima, kao i predstavnicima lokalne samouprave, žao što zatvaramo. No, možda je ranije, i to puno ranije za prethodnih saziva vlast, trebalo kvalitetnije reagirati i kroz određene pogodnosti pomagati ugostiteljima ovog područja«, govori Kauzlarić koji je, kad je riječ o budućnosti za sad pomalo tajnovit.Novi angažman

»Naravno da ne mislimo stati s radom jer je ugostiteljstvo naš život i profesija. Narednog proljeća vjerojatno ćemo krenuti s radom na novoj lokaciji, najvjerojatnije na području Lokava, ali sve skupa ovisi o osmišljavanju dobre financijske konstrukcije. O pojedinostima sada ne bih govorio, ali sve ćemo vezati uz tradicionalnu kuhinju Gorskog kotara koja može ponuditi puno toga dobroga, a nadamo se da ćemo, bude li sve u redu, na proljeće ponovo nuditi svoje specijalitete«, zaključuje Kauzlarić.