Sabina Urbanc

NADMAŠILA JADRAN Najbolja turistička iznajmljivačica u Hrvatskoj je – Fužinarka

Marinko Krmpotić

Apartmani Sabina su na ovogodišnjoj dodjeli Turističkog cvijeta održanoj u Splitu pobijedili u dvije kategorije – kao najboji pet friendly turistički objekt te u općoj kategoriji za najboljeg iznajmljivača



FUŽINE Sabina Urbanc iz Fužina, vlasnica apartmana Sabina, dobitnica je ovogodišnjeg 22. Turističkog cvijeta u kategorijama najbolji pet friendly objekt te najbolji iznajmljivač u Hrvatskoj, što znači da je nakon devet godina predanog i vrlo kvalitetnog rada ova fužinska poduzetnica postala najbolja turistička iznajmljivačica u Hrvatskoj!


Priznanje njoj prije svega je priznanje ustrajnosti, stalnom radu, ulaganju u vlastiti razvoj i ozbiljnom pristupu poslu, a ako ima nekog iznenađenja u osvajanju ove titule, onda je ono samo u tome što je nagrada za najbolju iznajmljivačicu Hrvatske otišla u jedno malo kontinentalno mjesto, a ne neku razvikanu i svima poznatu sredinu uz Jadran.


Naime, oni koji prate turističku scenu itekako dobro znaju da su Apartmani Sabina na ovogodišnjoj dodjeli Turističkog cvijeta održanoj u Splitu bili među favoritima i to iz jednostavnog razloga što su nominirani bili u čak četiri kategorije, a pobijedili u dvije – kao najboji pet friendly turistički objekt te u općoj kategoriji za najboljeg iznajmljivača.




Uz to, iza Sabine Urbanc prije dobivanja ovog priznanja već su dva Turistička cvijeta – 2016. godine drugo mjesto u kategoriji cikloturizam te godinu dana kasnije za najbolji apartman na kontinentu! Treći i četvrti Turistički cvijet, govori nam Sabina Urbanc, osvojila je zahvaljujući tome što je u nizu kategorija ocijenjena najvišom ocjenom.



Otvoreni 365 dana


– Primjerice, meni je broj noćenja od 2017. na 2018. godinu porastao za 40 posto i to je bio po postotku najbolji rezultat. Konkretno, ostvarila sam brojku od 1.577 noćenja, a to je više od 200 dana godišnje popunjenosti! To je možda i neki plafon. Kad bih svake godine bila oko te brojke, to bi bilo fantastično.


Nadalje, recenzije na specijaliziranim portalima su redom odlične, izgled i funkcionalnost moje web stranice ocijenjeni su najvećom ocjenom, a vrlo bitno bilo je i to što imam kategoriju četiri zvjezdice, kao i kategoriju Kvarner family i to za podbrandove pet friendly, hike friendly i bike friendly. No, možda su mi najbitnije bodove donijele činjenice da su moji apartmani otvoreni 365 dana te da primam goste i na jedno jedino noćenje, što je, primjerice na moru, vrlo rijetko – govori Sabina Urbanc, naglašavajući da joj ova nagrada znači izuzetno puno.


– Ovo je nagrada struke i to je ono što me čini posebno ponosnom jer su mi je dali oni koji jako dobro znaju što sve treba raditi da bi se bilo uspješan u ovom poslu. Sretna sam i zbog svojih brojnih gostiju koji su zaslužni za dio nagrade svojim recenzijama, a nagrada mi puno znači i zbog mojih Fužina jer je potvrda ne samo da i mi ovdje dobro radimo, već i da se uspjeti može i u jednom ovako malom mjestu na kontinentu.


Napokon, nagrada mi je iznimno draga zbog same sebe i načina na koji sam do nje došla jer sam prije deset godina krenula gotovo sa samog dna te poštenim radom uspjela urediti apartmane u kući, školovati dvije kćeri te stvoriti i razviti posao od kojeg mogu kvalitetno i dobro živjeti. Naravno, kao i prethodne i ova mi je nagrada ogroman motiv i logično je da me tjera da i dalje unapređujem ovaj posao i budem što bolja – kaže Sabina Urbanc.



Sabina je počela 2009. godine s jednim apartmanom te potom stalnim ulaganjima došla do tri apartmana.


– Nema prostorije u kući koju nisam renovirala i promijenila, pri čemu sam i sama jako puno i fizički radila u samoj kući i oko nje, a veliku pomoć pružile su mi i kćeri Ema i Iva, studentice Građevinskog fakulteta u Rijeci.


Naravno, uz vlastite novce koristila sam kredite, pri čemu sam posebno zahvalna Turističkoj zajednici Kvarnera na povoljnim kreditnim linijama i stalnoj edukaciji – rekla je Sabina Urbanc.



Više domaćih gostiju


Njena tri apartmana, od kojih jedan ima tri, a ostali četiri zvjezdice, nude 11 kreveta plus tzv. pomoćne ležajeve. O ponudi i iznajmljivanju Sabina brine sama, bez pomoći turističkih agencija.– Naravno, registrirana sam na specijaliziranim platformama poput booking.com jer sam tako puno vidljivija. Mislim da zato što ne radim s agencijama imam veći broj domaćih gostiju kojih je 75 posto, a najviše ih stiže iz Zagreba, Istre i Dalmacije.

Strani gosti su mi, na neki način, tranzit. Oni najčešće prespavaju noć-dvije ili pak ovdje duže borave, ali im je smještaj samo polazište za izlete prema drugim destinacijama. Zaista volim ovaj posao i jako se puno posvećujem gostima pa sam od početka željela ponuditi što ugodniji i u smislu odnosa prema gostu topliji smještaj pa nastojim sa svakim komunicirati, naravno, ako to hoće.


Takav odnos donosi često i prijateljstvo pa sam s nekima od mojih gostiju postala bliska, a niz njih redovno dolazi već godinama – govori Sabina Urbanc koja odnedavno svakome gostu koji se odluči za boravak kod nje s puno ponosa može reći da boravi kod – najbolje iznajmljivačice u Hrvatskoj!