Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
25. siječnja 2020.
Najveseliji ispraćaj Stare

foto/video 'Luda povorka motokultivatora' prošla zaselcima Hriba

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 31. prosinac 2018. u 14:56 2018-12-31T14:56:00+01:00

»Luda povorka motokultivatora« okupila se u 9.30 ispred crkve sv. Leonarda u Hribu, a onda krenula sljedećom rutom: Skednari – Šafari – Steklice – Mogušari – Kupari, a od 21 sat nadalje svi u Robinzonski smještaj Hrib gdje će, kako reče Mladen uz glazbu, fažol i kobasice rješavati tekuća pitanja

Šezdesetak čestitara u jedanaest motokultivatora prošlo je zaselcima Hriba, s ciljem da s lokalnim stanovništvom isprate Staru i dočekaju Novu godinu.

Najveselija moto povorka u Gorskom kotaru, ove je godine doživjela četvrto izdanje i potvrdila kako u Gorskom kotaru ima mladih samo ih treba animirati.

GK3112ED4
'Luda povorka motokultivatora' u Hribu / Snimio Sergej DRECHSLER

Glavni animator i pokretač cijele čestitarske akcije je Mladen Stjepan Vitković koji kaže:– Nama je lijepo jer se cijeli dan družimo, stanovništvu također jer nas dočekuju, ispraćaju, pogoste i to već dođe kao neka tradicija. Do ove godine sve troškove snosili smo sami, a ovaj put ćemo se u Kuparima pogostiti kobasicama i fažolom na račun TZ Čabra, pa koristim priliku da se zahvalim direktoru spomenute turističke zajednice Željku Loknaru.

»Luda povorka motokultivatora« okupila se u 9.30 ispred crkve sv. Leonarda u Hribu, a onda krenula sljedećom rutom: Skednari – Šafari – Steklice – Mogušari – Kupari, a od 21 sat nadalje svi u Robinzonski smještaj Hrib gdje će, kako reče Mladen uz glazbu, fažol i kobasice rješavati tekuća pitanja.

Povorka je prilika i da se nagrade sudionici, pa je tako zahvaljujući tvrtki Labin progres Zdravko Štimac dobio 25 posto popusta za servis motokultivatora i kemijsku olovku da si zapiše kad je pravilno radio servis.

Patrik Malnar, najmlađi sudionik povorke dobio je 15 posto popusta, a Tomi Turk dvije litre ulja za kultivator ne bi li udobrovoljio dedu da mu iduće godine da »vozilo« za u povorku.

Bilo je tu još pregršt nagrada i za ovo, i za ono, pa skoro da možemo reći kako su svi sudionici bili nagrađeni. Stanovnici zaselka Šafari, njih točno pet pogostilo je čestitare kuhanim vinom, rakijom, slasticama i sokovima.

Svi su se dobro zabavili, neki i zaplesali, a potom je povorka nastavila pjesmom kroz šumu. Do idućeg zaselka, do iduće veselice. Sve u svemu, dobre vibre, kao i dobre zabave u hribskom kraju nije nedostajalo. A tek noćas..., kazaše čestitari i nestadoše u šumi šumovitoj.

Više možete pročitati u tiskanom izdanju u srijedu!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.