Oktanski vikend

Automobilistička manifestacija u centru Liča, start točno u podne

Marinko Krmpotić

Luisa Božićević

Luisa Božićević

S izuzetnim zadovoljstvom dočekujemo sudionike ovog nadmetanja, za naš kraj važnog sportskog projekta čiji je nositelj Autoklub »RI autosport«– istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.



FUŽINE Dvodnevna automobilistička manifestacija »Sveti Juraj – Lič 2018.« održat će se danas i sutra u centru Liča. Objedinit će tri zasebna bodovna natjecanja, svako s tri zahtjevna ispita spretnosti, koja će odlučiti o ovogodišnjim pobjednicima državnoga prvenstva OSV-a. Sredinom ove godine susretom čelnika Općine Fužine i sportskih aktivista riječkog Autokluba »RI autosport« osmišljena je ideja da se do kraja godine na području Općine Fužine održi automobilističko natjecanje bazne discipline, ocjensko-spretnosnih vožnji. Nacionalni sportski Hrvatski auto i karting savez povjerio je organizaciju finalnih vožnji Prvenstva Republike Hrvatske riječkom klubu koji iza sebe ima višegodišnje iskustvo uspješne organizacije niza manifestacija.


– S izuzetnim zadovoljstvom dočekujemo sudionike ovog nadmetanja, za naš kraj važnog sportskog projekta čiji je nositelj Autoklub »RI autosport«. Ovo je početak suradnje za koju vjerujemo da će u budućnosti imati svoj nastavak u ovom ili nekom sličnom, moguće i većem projektu. Naša Općina, kao suorganizator, nastojat će u Liču biti dobar domaćin, a vjerujemo da će atraktivne vožnje privući ljubitelje oktana u naš kraj – istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.


Prijavljen je 21 vozač i vozačica iz pet klubova, a natjecanje će se, uz bodovanje za PH, voziti i u okviru Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a. Sudjeluju isključivo licencirane vozačice i vozači.




Prvi ispit prvog bodovnog natjecanja predviđen je u 12 sati, nedjeljni program odvijat će se od 10.30 sati.