Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Adventsko ruho

U Gospiću nikla prava šuma Striborova

Gospić u adventskom ruhu / Snimio Marin SMOLČIĆ
Gospić u adventskom ruhu / Snimio Marin SMOLČIĆ
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2019. u 14:52 2019-12-05T14:52:24+01:00

Gradska poduzeća ondje su postavila mnoštvo malih jelki u posudama, pravu malu „šumu Striborovu“ koja će se nakon blagdana vratiti i rasti u rasadniku Šumarije Gospić

GOSPIĆ Približavanjem blagdana Svetog Nikole i Božića, Gospić je ovih dana poprimio sasvim drugo ruho. U centru nedaleko od katedrale postavljena je velika jelka urešena lampionima.

Uz nju  ovu studen stoički ponaša mjesni kip Marte vodarice. Do ove godine na tome je mjestu uvijek postavljana plastična jelka koju su djeca i odrasli rado obilazili, ali prava jelka je ipak djelić ukraden prirodi.

Advent u Gospiću / Snimio Marin SMOLČIĆ

Isto se dogodilo i na najvećem Trgu Stjepana Radića gdje će posebno biti urešena fontana Vile Velebita. Gradska poduzeća ondje su postavila mnoštvo malih jelki u posudama, pravu malu „šumu Striborovu“ koja će se nakon blagdana vratiti i rasti u rasadniku Šumarije Gospić.

Osim toga na trgu su postavljene kućice-štandovi da bi na ovaj način dale svoj dopinos adventu.

Po cijelom gradu su postavljeni blagdanski ukrasi i rasvjeta. Trgovački lanci su se po običaju malo požurili i svoje trgovine i izloge uresile odmah nakon Svih svetih.

Advent u Gospiću / Snimio Marin SMOLČIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.