Nema dugih čekanja

NP PLITVIČKA JEZERA Kupnja ulaznica on-line kao pun pogodak

Marin Smolčić

Nema dugih čekanja otkad je uveden novi sustav kupnje ulaznica

Nema dugih čekanja otkad je uveden novi sustav kupnje ulaznica

'Dolaskom u park sada znate gdje ćete ući i kada pa nema dugih čekanja jer se okvirno zna u kojem vremenu toga dana ulazite u nacionalni park. Neki su bili pesimisti vezano uz broj posjetitelja. Taj broj se nije smanjio, nego li samo rasporedio u smislu da više nema ekstremnih gužvi', kaže Ognjen Borčić



 


PLITVIČKA JEZERA Od konca travnja ove godine JUNP Plitvička jezera uveo je novi sustav kupnje ulaznica. Kako se tada najavljivalo, u pitanju je način rasterećenja ukupne dnevne dinamike i smanjenja dugih kolona posjetitelja ispred oba ulaza u park. Glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić definirao nam je prve pokazatelje i rezultate on-line kupnje ulaznica.


– Sada je vidljivo kako je uvođenje novog sustava kupnje ulaznica bio pun pogodak. Isred blagajni su nestale  kolone posjetitelja duge i po nekoliko stotina metara. Dolaskom u park sada znate gdje ćete ući i kada pa nema dugih čekanja jer se okvirno zna u kojem vremenu toga dana ulazite u nacionalni park. Neki su bili pesimisti vezano uz broj posjetitelja. Taj broj se nije smanjio, nego li samo rasporedio u smislu da više nema ekstremnih gužvi. Sada se posvuda uz jezera može normalno hodati, ne čeka se predugo niti za vožnju elektro-brodovima niti panoramskim vlakićima. Poradi ilustracije treba reći da smo protekloga vikenda imali oko 22 tisuće posjetitelja. Broj posjetitelja u prvih pet mjeseci ove godine bio je oko 430 tisuća, odnosno za 10 posto veći nego li u istom razdoblju 2018. godine. Plitvička jezera su biološka posebnost  dostojna divljenja u svakom dijelu godine. Važno je što su to otkirili brojni posjetitelji pa su ovdje nestali oni stereotipi po kojima imate turističku sezonu 2-3 mjeseca godišnje i onda-ništa, rekao nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.


NP Plitvička jezera


NP Plitvička jezera





Uvođenje on-line kupnje ulaznica u NP Plitvička jezera nekolicina domaćih turista u početku su dočekali „na nož“, tvrdeći pri tom kako se od sada u park ne može jednostavno svratiti tijekom proputovanja kroz ovaj dio Hrvatske. Budući da danas svaki klinac ima „pametni mobitel“ sa svim mrežnim aplikacijama, kupnja ulaznica za posjet Plitvičkim jezerima lakša je i brža nego li ikada prije.


NP Plitvička jezera


NP Plitvička jezera