Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
18. siječnja 2020.
Ljetni karneval

Maškare preuzele gradske ključeve i vlast u Senju, u subotu velika povorka

Foto Dorotea Prpić
Foto Dorotea Prpić
Autor:
Objavljeno: 10. kolovoz 2018. u 17:39 2018-08-10T17:39:57+02:00

Sukladno karnevalskim običajima, gradonačelnik Sanjin Rukavina mirno je predao ključeve meštru Feraliću i otišao na odmor, kaže na nepoznatu lokaciju

SENJ  Sanjin Rukavina više nije gradonačelnik Senja. Mirno je predao ključeve drevnog grada podno Nehaja meštru Feraliću i otišao na odmor, kaže na nepoznatu lokaciju. A drugačije nije niti mogao postupiti jer karnevalski običaji nalažu da u vrijeme karnevala gradom vladaju maškare.

Primopredaja se odvila pred mnoštvom posjetitelja i uz odobravanje prisutnih na senjskom Trgu Cilnica, uz svirku Gradske glazbe Senj, malih senjskih plesačica iz  »Maja's dance nation« koje su nosile karnevalsku zastavu i druge zabavljače te označila početak 47. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala.

– Iznimno smo ponosni na senjske karnevalske običaje i sačuvat ćemo ih za nove generacije jer Senj se neće umoriti od svoje tradicije i povijesti od kojih stvara i prepoznatljive  brendove i postaje nadaleko poznat.

A Senjkinje i Senjane ništa ne pokreće bolje od karnevala i maškaranog ludovanja. Dajem ključeve grada, a meštru sam spreman udijeliti i koji savjet o vođenju grada – rekao je gradonačelnik Rukavina na primopredaji.

A Feraliću savjeti ne trebaju. Jer u vođenju grada u vrijeme karnevala ima puno godina staža.

– Zaboravite na brige. Pridružite nam se u von karnevalskom veselju. Kroz život treba ići s prstom gori, a dal je to srednji ili palac – vi odlučite – poručio je meštar Feralić okupljenima u svom poznatom stilu, a da su ga svi i poslušali, vidjelo se u zabavi koja je uslijedila uz nastup Indire Forza (Colonia) i DJ-a Daddy Cool.

Senj, Ljetni karneval,

A Senjani nisu čekali službeno otvorenje karnevala da bi se počeli zabavljati i ludovati. Tako je u srijedu na Trgu Cilnica organizirana zabava voženja moto alke, a iza nje uslijedio je rock koncert  uz koji se posjetitelji izuzetno zabavili i naplesali. A zabave neće nedostajati ni večeras. Na Cilnici je revija karnevalskih kostima, a zabava će se nastaviti Retro disko karnevalom.

U subotu je vrhunac četverodnevnog karnevalskog ludovanja. Zagrijavanje će početi već u 10 sati na Pavlinskom trgu gdje će svirati VIS Bonaca i »zagrijavati« atmosferu, a navečer u 19 sati kreće velika karnevalska povorka, nakon čega će se na Cilnici i maškare i posjetitelji  zabavljati cijelu noć.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.