Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Mir i dobro

Eksplozivni vikend u Lici: Našli englesku bombu i četnički zvončić. Pozvao policiju da preuzmu 10 ručnih granata

Foto Ilustracija
Foto Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 20. svibanj 2019. u 15:18 2019-05-20T15:18:40+02:00

GOSPIĆ Na području djelovanja Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je protekloga vikenda jedno kazneno djelo, dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i dragovoljna predaja oružja.

Kako smo već javljali protekle subote je u Otočcu nepoznati počinitelj dojavio kako je u zgradu na Trgu Dražena Bobinca postavljena eksplozivna naprava. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu pregledali su zgradu i nisu pronašli eksplozivnu napravu, te je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo lažne uzbune, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja. U prostoru gdje se navodno nalazila ekspolzivna naprava održavao se izbor za Miss Ličko-senjske županije.

U petak je na livadi u mjestu Debelo Brdo nedaleko od kuća mještanka pronašla ručnu bombu engleske proizvodnje u korodiranom stanju. Bomba najverojatnije potječe iz II. svjetskog rata, a neodgovorni vlasnik ju je vjerojatno nedavno odbacio jer je bomba pronađena na površini koja se redovno obrađuje.

U Gospiću je građanin pronašao tzv. zvončić, kasetnu bombu iz raketnog Orkan. Bomba je pronađena u Kaniškoj ulici nadomak središta Gospića. Samo pukom srećom „zvončić“ nije eksplodirao jer ga je čovjek otkopao motikom obrađujući vrt nedalko od svoje kuće.

„Eksplozivni rekorder“ protekloga vikenda je građanin s područja Plitvičkih jezera. Pozvao je policiju da od njega preuzmu 10 ručnih granata. Za koga i za što je čuvao smrtonosi arselan, javnosti nije pojašnjeno.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske sva navedena minsko-eksplozivna sredstva su izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.