Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
10. prosinca 2018.
Vrijedna investicija

foto U preuređenje uložena dva milijuna eura: Luksuzna lovranska Villa Adria otvara se u travnju

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
O311VK15
O311VK15
O311VK19
O311VK19
O311VK18
O311VK18
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2016. u 7:15 2016-11-08T07:15:00+01:00

Novi vlasnik Ville Lauriane u Lovranu, Bashkim Kasapolli koji je prošle godine kupio objekt na iznimnoj lokaciji od LRH-a započeo je intenzivnu obnovu objekta koja traje posljednja četiri mjeseca

LOVRAN Novi vlasnik Ville Lauriane u Lovranu, ugostitelj Bashkim Kasapolli koji je prošle godine kupio objekt na iznimnoj lokaciji od Liburnia Riviera Hotela, već do travnja iduće godine želi otvoriti preuređeni objekt, te u luksuznom restoranu u kojem će, kako kaže, biti ribljih, ali i mesnih specijaliteta, ugostiti prve goste. Lijepa vila iz 1933. godine, zbog niza nepovoljnih okolnosti čitav je niz godina propadala, a pokušaji LRH da je iznajmi odnosno proda nisu uspijevali, što je kvarilo turistički imidž »gradića malog«.

Veliki restoran

No, dok su se svi koji prolaze glavnom prometnicom, ili u šetnji prema mulu zgražali zbog izgleda nekad reprezentativnog objekta svedenog na tako niske grane da se već počeo urušavati, lokalne vlasti i turistička privreda Lovrana, problem su godinama pokušavali riješiti razgovorima i pisanjem na adrese nadležnih. I nakon godina stagnacije, otkada je vila završila u privatnim rukama, stvari su se konačno počele kretati u pozitivnom smjeru.

Otvoreno je gradilište, započela je intenzivna obnova objekta koja traje posljednja četiri mjeseca, a kako nam je na licu mjesta objasnio Kasapolli, da bi se uspio uhvatiti zacrtani rok i na vrijeme ovu investiciju dovesti do kraja, slijedi još puno svakodnevnog rada.

– Vratit ćemo bivšoj Villi Lauriani njezino povijesno ime, tako da će sada nositi naziv Villa Adria. U njoj će biti veliki restoran, ali će se nuditi i mogućnost smještaja u nekoliko soba i apartmana. Sve u svemu, Lovran će dobiti jedno novo mjesto za turizam i ugostiteljstvo, a posebnost će biti i vrlo velika terasa odmah kraj mora. U planu je da se na toj terasi tijekom ljeta između ostaloga organiziraju i plesne zabave, tako da se »plesnjaci« konačno vrate u Lovran.

O311VK15

Ako sve bude išlo kako treba i kako priželjkujem, vjerujem da će otvorenje Ville Adrije biti u travnju iduće godine. Radimo non-stop već više mjeseci, a nastavljamo i dalje bez odmora, jer još je puno posla pred nama. Optimističan sam, jer ovo je za mene najljepši dio Lovrana koji je doslovce trunuo više od 20 godina, ali dolaze bolji dani, ispričao je Kasapolli.

Stari sjaj terase

Značajna investicija je vrlo važna i za cijelu Općinu Lovran.
– Konačno smo riješili sudbinu jednog objekta koji je čitav niz godina bio zatvoren i koji je propadao. Vratit će se stari sjaj na jednu od najljepših terasa u Lovranu, a ja se iskreno nadam i vjerujem da je ovo sada tek početak i da ćemo i ostale objekte u Lovranu koji su zatvoreni i ne rade, već propadaju, uspjeti zajedno s LRH-a dovesti u red i u konačnici vratiti ih u funkciju turizma, zaključio je Branislav Petković, zamjenik načelnika Općine Lovran.

Spriječiti »klizanje«

Kaže da je investicija vrlo zahtjevna, jer zbog blizine mora bilo je na njezinom početku puno nepredvidivih okolnosti, pa je najprije trebalo cijelo gradilište zaštititi od utjecaja mora i vlage, te spriječiti »klizanje« prema moru. Također, obnova starih objekata stoji puno više nego kada se grade potpuno nove zgrade, uslijed čega će se u ovaj posao, procjenjuje Kasapolli, utrošiti približno 2 milijuna eura.

Osim samog vanjskog izgleda Ville Adria, njezin vlasnik kaže i da će posebnu pažnju pridati interijeru, pa će budući gosti moći uživati u lijepo uređenom prostoru.

Inače, Kasapolli je već radio u ugostiteljstvu na ovim prostorima, a zatim je 1995. otišao u Češku, gdje se nastavio baviti restoraterstvom i turizmom. U Karlovym Varyma postao je vlasnik hotela i nekoliko uglednih restorana, no kako nam je potvrdio »velika želja mu je bila vratiti se u Lovran«, te se i ovdje uključiti u svijet ugostiteljstva i turizma.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka