Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
20. veljače 2020.
Svečanost

Prva ovogodišnja plava zastava podignuta u ACI marini Opatija

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2019. u 19:27 2019-05-17T19:27:47+02:00

IČIĆI – U ACI marini Opatija u Ičićima u petak je svečano podignuta prva ovogodišnja Plava zastava koja se ove godine dodjeljuje 22. put. Na području Primorsko-goranske županije kriterije su zadovoljile 23 plaže i pet marina, a predsjednik Udruge Lijepa naša, Ante Kutle, naglasio je da u Hrvatskoj postoji snažna nejednakost u pokrivenosti plaža Plavim zastavama, koje prednjače u Istri i na Kvarneru, dok su u Dalmaciji na rijetkim plažama i marinama.

On je naglasio da je briga o ekologiji važan segment razvoja turizma jer sve više gostiju bira upravo one destinacije koje zadovoljavaju visoke ekološke standarde.

Na Kvarneru će tako u 2019. Plave zastave nositi plaže Ičići i Tomaševac u Opatiji, Kostanj i Ploče u Rijeci, Svežanj u Kostreni, plaža kampa i Pesja Omišalj, plaža Njivice resorta, Rupa Malinska, plaža kampa Glavotok, na Krku su Porporela-Ježevac, Dražica, Dunat i Jert, kamp Ježevac i kamp Krk, plaža naturističkog kampa Konobe Punat i Punta Debij, Vela plaža Baška, Pećine Šilo, Soline Dobrinj, kamp Kovačine Cres i plaža Lišanj Novi Vinodolski. Od marina tu su marina Punat te ACI marine Opatija, Cres, Rab i Supetarska Draga.

Zastavu u Ičićima podignuo je Dean Andretić, vođa posade s 25 godina staža u ACI-ju, a svečanost su uljepšala djeca škole u Ičićima koja su izvela igrokaz »Ribarska štorija« pod budnim okom svoje učiteljice Marine Mavrinac Matulja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.