Čokoladna čarolija

Opatijski Festival čokolade danas nastavljen u velikom stilu

Marina Kirigin

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



Nakon što je čokoladna čarolija u Gervaisu jučer morala biti prekinuta jer je zbog aktivacije protupožarnog alarma došlo do poplave u prizemlju, opatijski Festival čokolade nastavljen je danas u velikom stilu.


Festival čokolade ponovno je u Opatiji ponudio najrazličitije verzije ove omiljene delicije, kao i brojne prigodne programe i radionice.



Izlagači gorko-slatke namirnice iz Italije, Slovenije i Hrvatske otkrili su što se sve to i na koji način može spojiti, pomiješati, kombinirati s čokoladom pa se tako u ponudi može naći i čokolada s magarećim mlijekom.




Čokoladna čarolija u Gervaisu nije pokazala samo gastronomsku stranu čokolade, već i njene razne druge primjene. Tako je slatku stranu znanosti predstavio Croatian Choco Concept u čijem su laboratoriju nastale čokoladna Bašćanska ploča, Molekularne čokolade, Teslade odnosno čokolade posvećene Nikoli Tesli, Mohole kao hommage Andriji Mohorovičiću u pralini oblikovanoj poput Zemljine kugle što u presjeku prikazuje Moho sloj, kao i mnogi drugi prepoznatljivi motivi iz kulturne i povijesne baštine ovog kraja ovjekovječeni u čokoladi.


Osim Gervaisa, čokolada je »osvojila« i druge opatijske lokacije (UP Juraj Šporer, Ljetna pozornica, ispred opatijskog mrkata, tvornica čokolade Milenij hotela), gdje će se zadržati do nedjelje.



Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN