Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Sve za mladence

foto OTVOREN SAJAM VJENČANJA U OPATIJI Jednostavnost je opet u modi

Mladenke teže jednostavnijim linijama / Snimio Marin ANIČIĆ
Mladenke teže jednostavnijim linijama / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 17. studeni 2018. u 21:32 2018-11-17T21:32:38+01:00

 Izlagači iz cijele Hrvatske ponudili su apsolutno sve neophodno za organizaciju za mnoge jednog od najvažnijih dana u životu

OPATIJA Kada su vjenčanja u pitanju u modi je ponovno jednostavnost. Jednostavnije linije vjenčanica, jednostavnije verzije prstenja, nešto manje se trži čipka, kristali, a sve češće biraju verice od platine.

Sve se to može doznati na već tradicionalnom Sajmu vjenčanja u Opatiji koji je danas otvorio svoja vrata a na kojem se može pronaći sve ono neophodno za organizaciju za mnoge jednog od najvažnijih dana u životu.

Tražene su i jednostavnije verzije prstenja, sajam vjenčanja, snimio Marin ANIČIĆ

Povratak žutog zlata

Izlagači iz cijele Hrvatske ponudili su apsolutno sve, od najma i kupovine vjenčanica i odijela, najma limuzine, organizacije kompletnog vjenčanja, dekoracije stolova, ukrašavanja balonima, osmišljavanja pozivnica, jelovnika, do usluge fotografiranja, izrade foto knjiga, do ponude vjenčanog prstenja, usluga šminkanja, friziranja...

– Traži se jednostavnost, a žensko prstenje gotovo uvijek je ukrašeno dijamantima. Kada je bijeli nakit u pitanju sve češće se kao materijal bira platina, a u modu se pomalo ponovno vraća žuto zlato. U trendu je i crveno zlato koje se vrlo šesto kombinira s dijamantima jer crveno zlato daje toplinu i odlično ide uz sjaj dijamanta. Stilovi koje mladenci biraju su šaroliki. Vrlo često dolaze i sa svojim idejama pa tako imamo prstenja na koje mladenci ugraviraju svoje otiske, potpise, neku posebnu posvetu... – rekao je Luigji Koci, zlatar iz Zlatarne Koci iz Zagreba navodeći kako su cijene para vjenčanog prstenja iznad 2.000 kuna, a kako jedan solidni komplet stoji između 3.000 i 5.000 kuna.

Luigji Koci iz Zlatarne Koci iz Zagreba, sajam vjenčanja / snimio Marin ANIČIĆ

– Mladenke teže jednostavnijim linijama. Više se biraju vjenčanice s dugim rukavima i otvorenim leđima. Ne mogu reći da su čipka i kristali izašla iz mode, ali možda se ipak nešto manje koriste nego unazad nekoliko godina. Svečana odijela za muškarce koje mi nudimo su nešto drugačija, posebnija. To su elegantna crna odijela čiji su sakoi u kombinaciji crne i recimo plave, bordo ili tamno ljubičaste boje – kazala je Matea Karamatić, izlagačica iz salona vjenčanica »Royal Bride« iz Zagreba navodeći kako se cijene vjenčanica kreću između 5.000 i 15.000 kuna a kako na cijenu utječe prije svega vrsta materijala koji se koristi za njezinu izradu, a onda i količina čipke, kristala.

Posebno i simpatično

Vizažistica Katarina Babić iz riječkog »Ibeauty Studia« otkrila je koliko je važno imati dobar make-up na piru. Rekla je kako su u kod mladenki u trendu prirodne boje, zemljani tonovi u kombinaciji s rozom ili takozvani rose-gold make-up te kako mladenke vrlo često žele naglasiti oči.

Sajam vjenčanja, vizažistica Katarina Babić, snimio Marin ANIČIĆ

Na Sajam vjenčanja u Opatiju stigao je i mladi par iz Senja, Vedrana i Marko. Datum njihova vjenčanja već je zakazan, a iako do tada ima još pola godine pomno planiraju svaki detalj.

Na Sajam vjenčanja u Opatiju stigao je i mladi par iz Senja, Vedrana i Marko / snimio Marin ANIČIĆ

Tako su se danas zadržali na štandu kod izlagača »Invito pozivnice« kako bi izabrali pozivnice za vjenčanje. Žele nešto drugačije, posebno ali i simpatično.

– Vjenčanje je 11. svibnja u Senju. Salu smo izabrali, a stiže nam oko 130 uzvanika. Danas smo ovdje došli izabrati pozivnice, pogledati odijela i vjenčanice, a moramo odabrati i prstenje. Vjerujem da ćemo ovdje sve to pronaći – rekla je Vedrana koja će bez obzira na trend jednostavnijih linija ipak potražiti vjenčanicu s barem malim čipkastim detaljem.

Matea Karamatić iz salona  »Royal Bride«, sajam vjenčanja, snimio Marin ANIČIĆ

sajam vjenčanja, snimio Marin ANIČIĆ

sajam vjenčanja, snimio Marin ANIČIĆ

sajam vjenčanja, snimio Marin ANIČIĆ

sajam vjenčanja, snimio Marin ANIČIĆ

sajam vjenčanja, snimio Marin ANIČIĆ

sajam vjenčanja, snimio Marin ANIČIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.