Blagdansko ozračje

Najveće opatijske jaslice krase recepciju Adriatica

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Prizor Isusovog rođenja upriličen je na čak 60 »kvadrata« prostora recepcije, a ručno izrađene jaslice, visoke četiri i pol metra, djelo su Mladena Karana i njegove supruge iz Ferdinandovca kod Đurđevca



OPATIJA Novu, kompletno preuređenu recepciju Grand hotela Adriatic u Opatiji, jednog od najpoznatijih hotela čija jedna zgrada nosi tri, a druga četiri zvjezdice, pored najvećeg akvarija od 10 metara koji je u zadnje vrijeme postao prava atrakcija, tijekom božićno-novogodišnjih blagdana krasi i okićeni bor visok pet metara, te prekrasne, ručno izrađene jaslice, djelo Mladena Karana i njegove supruge iz Ferdinandovca kod Đurđevca.


Prizor Isusovog rođenja u ovom je opatijskom hotelu upriličen na čak 60 kvadrata prostora, a jaslice su visoke 4 i pol metra, te ih vrijedi doći pogledati.


– Izrada ovih unikatnih jaslica je trajala 40 dana i sve ovo što mogu vidjeti gosti kada dođu u naš hotel je ručni rad. Postavljanje jaslica je trajalo punih sedam dana i zahtijevalo danonoćni rad, no vjerujem da se sav uloženi trud isplatio. Ideja nam je bila da se na našoj preuređenoj recepciji koja je vrlo prostrana, nađu sadržaji koji će zainteresirati goste, poput velikog akvarija s ribama.




Tako smo došli i na ideju o postavljanju jaslica, te je sada naša recepcija zbilja uređena »za pet zvjezdica« – rekla je direktorica hotela Adriatic Suzi Matika.


Navela je i kako su reakcije svih gostiju koji ovih dana dolaze u hotel jako dobre, pa tako i njihove fotografije snimljene ispred ovih najvećih opatijskih jaslica u interijeru renomirane hotelske kuće, obilaze svijet i reklamiraju naš grad.


– Otkad smo u ožujku ove godine u potpunosti renovirali recepciju, gosti se osjećaju puno ugodnije i zadržavaju se u ovom prostoru, što nam je i bila intencija. Svi su pozvani da pogledaju naše jaslice, a posebno pozivamo djecu, opatijske đake i vrtićare, ali i sve druge građane – pozvala je direktorica Matika.