Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
10. prosinca 2018.
Savršen dan na moru

foto NOVI SJAJ STAREGA BANJA U Opatiji otvoreno obnovljeno legendarno kupalište Angiolina

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 7. srpanj 2017. u 22:09 2017-07-07T22:09:00+02:00

Spektakularnu premijeru uz šampanjac i birana jela, uveličali su mnogobrojni uzvanici, šarmantne kupačice i mnoge dotjerane dame, a novo kupalište Angiolina je svih oduševilo

Opatija je večeras dobila novo mjesto ne samo za kupanje i zabavu, za provođenje »ludog ljeta« i uživanje u glazbi i ugostiteljskim sadržajima, već i mjesto koje na najbolji način spaja povijest i današnji trenutak.

Uz svečani program u večernjim satima, otvoreno je preuređeno i obnovljeno kupalište Angiolina, po uzoru na legendarni »stari drveni banj«, no za razliku od davne 1884. godine, sada, 2017. godine obogaćen modernim arhitektonskim elementima i sadržajima.

FO0707ED11
Pogledajte kako je bilo na otvorenju obnovljene Angioline / Snimio Sergej Drechsler

Na gotovo 400 kvadrata prostora raspoređenog na dvije etaže, nalazi se sve ono što treba modernim kupačima za njihov »savršen dan na moru«, a sve to prati ponuda u kafiću i barovima, te još i popratni sadržaji poput riječke brijačnice Gentlemen's Shop, tattoo studija Nero Ink Kristine Šalinović i Enrica Miglioratija, te pop-up store poznatog hrvatskog modnog dvojca ELFS. Obnovljeni kupališni paviljon Angiolina, smješten kraj istoimenog parka i Ville u kojoj se zapravo rodio hrvatski turizam, od jučer su mjesto gdje »stanuje« moda i ljepota... Spektakularno otvorenje uz šampanjac i birana jela, uveličali su mnogobrojni uzvanici, šarmantne kupačice i mnoge dotjerane dame, a novo kupalište Angiolina je svih oduševilo.

– Zahvaljujući gradonačelniku Ivi Dujmiću i njegovim velikim željama da Lido i Angiolina budu izgrađeni, što nije bilo jednostavno, na kraju, nakon nekoliko godina – ovo je rezultat. Smatram da je sve ovo jedan veliki uspjeh i mislim da su Bevanda Beach Resort Lido i Angiolina okidač za Opatiju budućnosti u kojoj turizam mora biti drugačiji i ovakve investicije nam moraju biti pravilo. A što se tiče kupača sa »šugamanima« koji nas prozivaju, nije točno da smo ja ili moji djelatnici tjerali kupače, već smo samo za vrijeme gradnje udaljavali djecu s gradilišta zbog opasnosti. Napravili smo možda najljepšu plažu u Hrvatskoj i u svakom slučaju nećemo tjerati kupače, svi mogu slobodno doći – rekao je na svečanom otvorenju vlasnik kupališnog resorta Zoran Maržić.

Među uzvanicima je bio i vlasnik Jadran Galenskog laboratorija Ivo Usmiani, koji također za novu Angiolinu ima samo riječi hvale.

– Oduševljen sam, jer Opatija je oduvijek bila mondeno središte i ovaj objekt je upravo na tome tragu vraćanja starog sjaja ovome gradu. Nova Angiolina je pun pogodak – rekao je Usmiani.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić uživao je na krovu »starega banja na novi mod«.

– Stvaramo novo lice Opatije i moramo shvatiti da samo ulaganjima dižemo kvalitetu življenja u ovome gradu. Ovo je ljepotica koja pripada svima nama, a iako je bilo puno skeptika, uvijek sam vjerovao u poduzetnički duh Zorana Maržića, što se na kraju pokazalo točno. Tko ovdje dođe ne može se ne diviti ovoj ljepoti i činjenica je da se Opatija mijenja na bolje – rekao je Dujmić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka