Malonogometno prvenstvo Liburnije

»Morčići« Drenove osvojili prvo mjesto

Marina Kirigin

Pobjednička ekipa Drenova osvojila je 25 bodova – drugi je bio Kastav, a treća Opatija / Foto: I. TOMIĆ

Pobjednička ekipa Drenova osvojila je 25 bodova – drugi je bio Kastav, a treća Opatija / Foto: I. TOMIĆ

Na turniru je sudjelovalo sedam ekipa: NK Opatija, HNK Lovran, Liburnija Opatija, MNK Kvarner Matulji, MNK Drenova, MNK Kastav i MNK Fantina Kastav. Nastupilo je ukupno 80-ak igrača rođenih 2004. godine i kasnije, a odigrano je 30 utakmica



OPATIJA » Morčići Malonogometnog kluba »Drenova« pobjednici su osmog izdanja Dvoranskog malonogometnog prvenstva Liburnije što se protekle zime vikendima igralo u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković«. U sklopu prvenstva, koje je okupilo sedam ekipa (NK Opatija, HNK Lovran, Liburnija Opatija, MNK Kvarner Matulji, MNK Drenova, MNK Kastav i MNK Fantina Kastav), odnosno 80-ak igrača rođenih 2004. godine i mlađih, odigrano je 30 nogometnih susreta.


   Iza prvoplasirane Drenove koja je osvojila 25 bodova, na drugo mjesto plasirao se sastav MNK Kastav s osvojenih 19 bodova. Treće mjesto pripalo je domaćinima i organizatorima turnira, momčadi NK Opatija, a na jučerašnjoj završnici u opatijskoj dvorani, uz ekipe slavili su i pojedinci – najbolji među najboljima.


  


Veliki motiv




Za najboljeg igrača proglašena je »desetka« Drenove Patrik Prelec, najbolji strijelac s 14 postignutih pogodaka bio je Adrijan Sirotnjak (HNK Lovran), a najboljim vratarom proglašen je Muhamed Tanjić (Kastav). MNK Fantina iz Kastva dobio je priznanje za fair-play »Stojan Osojnak«, a nagrađeni su bili i oni najmlađi sudionici – Luka Sušanj (MNK Kastav) i Andrija Čubrić (Fantina), kao i jedina djevojčica Fani Pilčić iz HNK Lovran.


   – Sve je krenulo pred osam godina kada smo željeli zaustaviti rasipanje nogometaša tijekom zimske stanke na nogometnim terenima. Primijetili smo da djeca u to vrijeme odlaze u druge sportske kolektive, te se ponekad nisu vraćali nogometu. Tako smo odlučili ponuditi im nešto što će ih zadržati na okupu i tijekom hladnih zimskih mjeseci, od studenog do ožujka. U ovih osam godina na ovom našem liburnijskom prvenstvu nastupilo je oko 750 mladih sportaša, što je nama najveći motiv da i dogodine organiziramo i omogućimo mladim sportašima da se bave nogometom – rekao je Stipe Mikulić, organizator lige iz NK Opatija, a najuspješnijima je čestitao i tajnik Športskog saveza Grada Opatije Branko Močibob.   


   U pobjedničkom sastavu Drenove nastupali su Aleksandar Vukelić, Leon Pavlović, Krešimir Purković, Bartol Dlačić, Dario Perić, Juraj Kežman, Din Begović, Marcel Kolanović, Patrik Prelec, Saša Metlar, Fran Mamula, Fran Knežević, a pod palicom trenera Bojana Adžamića.   

Kontinuitet igara


– Izuzetno sam zadovoljan nastupom svojih dečki. Tijekom cijele lige odigrali su u kontinuitetu vrlo dobro, što znači da postoji kvaliteta. Cijela momčad iznjela je ogroman teret tako da ne bi valjalo isticati pojedince. Višegodišnji smo sudionici ove lige, koja je odlična stvar za ove klince pogotovo tijekom zimske pauze na velikim otvorenim nogometnim igralištima, kada se zbog vremenskih uvjeta ne održavaju utakmice. Za njih je to jedno jako lijepo iskustvo posebno kada se dogodi osvajanje titule. Međutim, za djecu je najvažnije da imaju kontinuitet igara a to im ova liga omogućava jer se u principu djeca najviše razvijaju i napreduju kroz utakmice. Pohvalio bih organizaciju lige. Odazvat ćemo se i sljedeće godine i nadamo se ponavljanju uspjeha – rekao je Bojan Adžamić, trener Drenove na jučerašnjoj završnici prvenstva, po okončanju posljednje utakmice između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, a u kojoj je sastav »Drenove« uvjerljivo slavio.