Koncesionar o dinamici radova na opatijskim plažama

Maržić: Kupalište Angiolina otvaramo u četvrtak, Lido početkom srpnja

Marina Kirigin

Radovi na Lidu odvijaju se u zacrtanim terminima, neki su već u završnoj fazi  / Foto M. KIRIGIN

Radovi na Lidu odvijaju se u zacrtanim terminima, neki su već u završnoj fazi / Foto M. KIRIGIN

Dozvolu za građevinske radove dobio sam za kompletnu plažu Lido-Angiolina, a kupalište Angiolina nisam mogao staviti u funkciju dok se ne završe teški građevinski radovi na Lidu, kaže Maržić najavljujući otvorenje plaže Angiolina za 18. lipnja, a Lida za početak srpnja  



OPATIJA Kupalište Angiolina zatvoreno je do 18. lipnja. Zbog toga smo postavili table na kojima je pisalo da se može kupati na vlastitu odgovornost. Dozvolu za građevinske radove dobio sam za kompletnu plažu Lido-Angiolina, a zbog vrlo velikih zahvata na Lidu, kupalište Angiolina nisam mogao staviti u funkciju dok se ne završe teški građevinski radovi na Lidu. Kupalište Angiolina se čisti svaki dan, no ovo je veliko gradilište, svaki dan ovdje radi sto ljudi, pa se situacija brzo mijenja, reakcija je koncesionara kupališta Lido i Angiolina Zorana Maržića nakon što je u našem listu objavljeno da je dio kupališta pod njegovom koncesijom (ono Angioline) vrlo neuredno, neočišćeno i predstavlja opatijsku turističku sramotu. Maržić tvrdi da je tabla sa natpisom »kupanje na vlastitu odgovornost« već nekoliko puta bila uklonjena od strane nepoznatih počinitelja.


– Kupalište Angiolina otvorit ćemo 18. lipnja, do tada biti će završeni svi teški građevinski radovi na obnovi Lida. Čekamo da se smanji intenzitet radova na Lidu, da bude manje prašine i buke. Tek tada možemo dozvoliti kupanje na tom prostoru, a u međuvremenu onaj tko se tamo kupa, to radi na vlastitu odgovornost jer je svega nekoliko metara dalje veliko gradilište, rekao je Maržić koji kaže da će do 18. lipnja na tom dijelu plaže biti sve sređeno, ofarbano i čisto, te ponuđeni plažni rekviziti, suncobrani i ležaljke.


Na kupalištu Lido radovi idu predviđenim tempom. Već na samom početku srpnja Opatija će dobiti reprezentativni kupališni prostor po uzoru na neke razvikane mediteranske destinacije, kaže Maržić pokazujući kako su šetnica ispod koje će se naći razni sadržaji, plažni bazen, ali i postolja – sunčališta već u završnoj fazi.




– U terminima smo kakve smo zacrtali. To znači da će kupalište biti gotovo za sam početak srpnja. Za dvadesetak dana završit će se svi glavni radovi na plaži i početkom srpnja bit će otvorenje. Teški građevinski radovi više-manje su dovršeni. Kompletnu infrastrukturu smo napravili i zamijenili – kanalizaciju, odvodnju, struju, vodu… Podigli smo kompletan objekt, završen je bazen, počelo je postavljanje opreme bazena, sva infrastruktura je gotova. Radimo na postoljima. U dva mjeseca u plažu je uloženo oko dva milijuna eura. Brzo i kvalitetno je napravljen veliki posao zbog čega sam izuzetno zadovoljan. Plaža će biti daleko najopremljenija, bit će to najbolja plaža u Hrvatskoj, zaključuje Maržić.