U planu investicije

LRH planira graditi tri nova hotela: Obiteljski raj u Ičićima, u Opatiji novi “Zagreb”

Aleksandra Kućel Ilić

Ruševni ex hotel Ičići bit će pretvoren u obiteljski hotel / Snimio Marin ANIČIĆ

Ruševni ex hotel Ičići bit će pretvoren u obiteljski hotel / Snimio Marin ANIČIĆ

Family resort hotel Ičići imat će 180 soba, dok će novi hotel u Opatiji (ex Zagreb), te hotel u Mošćeničkoj Dragi imati svaki po 100 soba, a LRH će ojačati ponudu



IČIĆI/OPATIJA Ičići su malo, ali atraktivno turističko mjesto čija je sezona usko vezana uz more i sadržajnu plažu te poznatu marinu. Međutim, već duže vrijeme Ičići nemaju niti jedan hotel, a od ukupno 1.400 turističkih kreveta, što je s obzirom da ovdje živi tek 800 mještana zbilja solidan broj, najviše »otpada« na privatni smještaj.


Nekadašnji hotel Ičići s pripadajućim depandansama uz more, na zbilja »rajskoj« poziciji, dugi je niz godina zatvoren i u iznimno lošem stanju, a Liburnia riviera hoteli u čijem je vlasništvu imaju ambiciozne planove i ako sve bude u skladu s najavama – Ičićani i gosti će dobiti prvi family resort hotel, reprezentativan obiteljski hotel sa 180 soba.


Prema dostupnim informacijama koje, nažalost, iz njima poznatih razloga u ovom trenutku iz Uprave nisu željeli podrobnije analizirati, LRH na mjestu sadašnjih ruševnih objekata u »prvom redu do mora« već iduće jeseni planira započeti veliku investiciju.


Prvi gosti – ljeti 2017.




Novi hotel Ičići će imati sve sadržaje za ugošćavanje obitelji s djecom, nosit će tri zvjezdice, ali imati i realne mogućnosti za podizanje kategorije na četiri zvjezdice, a ostvare li se planovi, prve goste bi mogao primiti već tijekom ljetne sezone 2017. godine.


Kako saznajemo, objavljen je već i natječaj koji je LRH raspisao za nabavu usluge izrade idejnog, glavnog i izvedbenog projekta hotela, kao i projektantski nadzor i vođenje projekta za vrijeme izvođenja radova. Vijesti dostupne na ovu temu su na opatijskoj rivijeri dočekane s optimizmom, iako, kako su poručili Ičićani, najave su jedno, a konkretni radovi drugo i tek kada na teren izađu strojevi, moći će sa sigurnošću reći da stari hotel Ičići odlazi u povijest.


Osim izgradnje novog hotela Ičići, kada se usvoje izmjene Urbanističkog plana uređenja Grada Opatije, kako su iz LRH i ranije već najavljivali, na mjestu porušenoga hotela Zagreb na opatijskoj Slatini planiraju izgraditi novi hotel, te su već započele i pripreme za njegovo idejno rješenje. Trenutačno se na lokaciji bivšeg hotela Zagreb nalazi parkiralište, no radi se tek o privremenom rješenju.



Vijesti o investicijskim ciklusima su za kraj »pod Učkom« itekako dobrodošle i javnost ih očekuje s odobravanjem, jer svaki novi objekt znači i jačanje turizma i otvaranje novih radnih mjesta. Međutim, iz LRH su vrlo oprezni kada je o javnim nastupima riječ i stoga nažalost nismo uspjeli dobiti dodatna objašnjenja na temu planiranog razvoja i budućih ulaganja.Na niz novinarskih pitanja odaslanih putem elektronske pošte, a zanimalo nas je pored najava investicija i to je li uspjela prodaja nekog od objekata koju su nedavno objavili, dobili smo tek kratko priopćenje.– Uprava neće dodatno komentirati poslovnu politiku Društva. Sve naše objave i izjave možete naći na internetskim stranicama Društva, te na internetskim stranicama Zagrebačke burze gdje ih objavljujemo uz naša financijska izvješća – stoji u izjavi koju je potpisala Sonja Klingor, savjetnica Uprave za korporativnu komunikaciju i voditeljica poslova upravljanja ljudskim potencijalima i općih poslova u LRH.


Treći hotel u Dragi


Isto tako, u okvirima planiranog investicijskog ciklusa, LRH bi u perspektivi ulagao i u najzapadniji dio opatijske rivijere, u Mošćeničku Dragu gdje već ima dva hotela te bi izgradili i novi, treći u sastavu ove hotelijerske tvrtke. I novi hotel Zagreb u Opatiji, i novi u Mošćeničkoj Dragi, imali bi po 100 soba.


Također, u najavi je i obnova poznatih opatijskih objekata na istaknutim pozicijama – renoviranje hotela Palace-Bellevue te vile Slatina, a procjenjuje se da bi po realizaciji spomenutog investicijskog ciklusa Liburnia riviera hoteli »ojačali« svoje kapacitete za oko 20 posto, odnosno mogli bi raspolagati sa 380 novih soba, što bi i opatijsku rivijeru koja je sada u usponu, u turističkom smislu dodatno revitaliziralo.