Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
22. siječnja 2020.
'Gradimo bolju Europu s djecom'

Eurochild konferencija završila preporukama kreatorima javnih politika

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 1. studeni 2018. u 14:34 2018-11-01T14:34:00+01:00

Svaka vlada u Europi trebala bi uvesti edukaciju o dječjem pravu na sudjelovanje kao obvezan dio kurikuluma svake škole, jedna je od preporuka koje su djeca i mladi uputili kreatorima javnih politika na zatvaranju međunarodne konferencije »Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!

OPATIJA/ZAGREB Svaka vlada u Europi trebala bi uvesti edukaciju o dječjem pravu na sudjelovanje kao obvezan dio kurikuluma svake škole, jedna je od preporuka koje su djeca i mladi uputili kreatorima javnih politika na zatvaranju međunarodne konferencije »Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!«

Domaćini konferencije, koja je od 29. do 31. listopada, održana u Opatiji u organizaciji mrežne organizacije Eurochild, bili su Društvo »Naša djeca« Opatija i Grad Opatija – Grad prijatelj djece, priopćilo je u četvrtak Društvo Naša djeca.

Tema konferencije bila je aktivno sudjelovanje djece u donošenju javnih politika na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, a u njenom radu sudjelovalo je više od 300 vodećih stručnjaka iz područja dječjih prava, članova udruga, kreatora javnih politika te djece i mladih iz 39 europskih država.

Na zatvaranju konferencije predstavljene su preporuke djece i mladih upućene kreatorima javnih politika. Uz već spomenutu, istaknuto je i kako bi svaka vlada u Europi trebala implementirati strategiju inkluzivne participacije za svu djecu, te kako bi trebala biti obvezna pružiti dokaz o utjecaju djece u sastavljanju programa te sudjelovanju u donošenju odluka i njihovoj provedbi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.