Legende u našem kraju

Donald Sutherland i Goran Višnjić snimaju “Granice zločina” na Opatijskoj rivijeri

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

U Mošćeničkoj Dragi snima se cijeli dan, dok će, kako saznajemo, sutra glavna kulisa za sekvence iz kriminalističke serije biti Opatija



MOŠĆENIČKA DRAGA/OPATIJA Donald Sutherland i Goran Višnjić snimaju na Opatijskoj rivijeri! Suncem okupano kvarnersko podneblje postalo je velikom pozornicom za snimanje kadrova treće sezone poznate serije »Granice zločina« (Crossing lines) Film Uniteda (u vlasništvu Ricka McCalluma, producenta Ratova zvijezda i Indiana Jonesa) iz Češke.


Glavna uloga u ovoj kriminalističkoj seriji europske koprodukcije dodijeljena je Goranu Višnjiću, koji se zbog toga privremeno preselio u Europu, a među glumcima su još i legendarni Donald Sutherland, te Elizabeth Mitchell. Stoga se danas u šetnji »starom damom«, baš kao u neka davno prošla, slavna vremena, kada su ovdje snimala braća Lumiere, moglo naći »oči u oči« s poznatim licem iz mnogih filmova, Donaldom Sutherlandom, te njegovim mlađim kolegom Goranom Višnjićem, što je Opatiju koja je kroz povijest uvijek ugošćavala poznate osobe, pa i svjetski »jet -set« – još jednom dovelo u središte medijske pozornosti.



Prvi hrvatski kadrovi »Granica zločina« ipak nisu snimljeni u Opatiji, već u pitoresknoj Mošćeničkoj Dragi koja je, baš kao i Opatija za potrebe filmaša dozvolila korištenje određenih javnih prostora i gdje je snimanje također izazvalo »pozitivnu gužvu« među stanovnicima i gostima. No, osim tog osjećaja da se u gradiću nešto događa, život u Mošćeničkoj Dragi je protekao i uz ograničenja za »obične smrtnike«, pa su tako primjerice već kod Konzumovog marketa blokirali pojedine snimatelje željne krupnih kadrova glavnih glumaca. Zaštitari su međutim branili približavanje filmskom setu, te su tek najsnalažljiviji, zahvaljujući pomoći domicilnog stanovništva Mošćeničke Drage uspjeli snimiti Gorana Višnjića u restoranu »Benito«.




U Mošćeničkoj Dragi snima se cijeli dan, dok će, kako saznajemo, sutra glavna kulisa za sekvence iz kriminalističke serije biti Opatija.


Reportažu sa snimanja pročitajte u sutrašnjem Novom listu