Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
19. siječnja 2020.
Županija će financijski intervenirati

Sve turističke ambulante na Kvarneru će raditi, čak i jedna nova – u Loparu

Sve turističke ambulante na Kvarneru će raditi, čak i jedna nova – u Loparu
Sve turističke ambulante na Kvarneru će raditi, čak i jedna nova – u Loparu
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2015. u 13:31 2015-04-27T13:31:00+02:00

RIJEKA –  Ne samo da će sve turističke ambulante ove sezone opstati, pa i one na Unijama, Punti Križa i Nerezinama, već će se formirati i jedna nova – u Loparu.

Županija nastavlja financiranje tog zdravstvenog nadstanrda, i ove godine izdvojit će 113.000 kuna više nego prošle – objavili su to župan Zlatko Komadina i pročelnica  za zdravstvo Đulija Malatestinić na redovitom press kolegiju u Županiji.

Kako je poznato, Grad Mali Lošinj najavio je da će prestati uplaćivati svoj dio sufinanciranja za tu namjenu, pa su u Županiji odlučili pokriti taj trošak ako se Grad Malo Lošinj u međuvremenu ne predomisli.

– Bit ću vrlo otvoren: vidjeli ste da je Lošinj donio jednostranu odluku o prestanku financiranja smještaja liječnika. Ali, mogu reći; ambulante će raditi. Mi ćemo to pokriti. Nećemo dozvoliti da turizam Lošinja ostane bez te usluge – rekao je župan Komadina. 

Ukupno, država, županija i lokalne jedinice godišnje izdvajaju 2,9 milijuna kuna za turističke ambulante u PGŽ, a sama županija će ove godine, dakle, izdvojiti oko 350.000 kuna za tu namjenu.

Pročelnica Malatestinić najavila je i da će do kraja godine u funkciji biti novi digitalni ultrazvuk i mamograf u Domu zdravlja u Parku Nikole Hosta, a nabavljaju se i dva druga najmodernija uređaja za Thallassotherapiju Crikvenica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.