DOŽUPAN MARKO BORAS MANDIĆ NA RABU

Rab rekorder u brzini legalizacije

Ivor Balen

Milena Marijan Peranić i Marko Boras Mandić / Foto: I. BALEN

Milena Marijan Peranić i Marko Boras Mandić / Foto: I. BALEN



RAB » Kada je u pitanju legalizacija nelegalno izgrađenih objekata, rapski ured je među najažurnijima u Primorsko-goranskoj županiji. Rekao je to dožupan Marko Boras Mandić, koji je jučer posjetio otok. Prvi cilj dolaska bio je posjet rapskoj ispostavi Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.


   – Već je obrađeno oko 45 posto predmeta, rekao je Boras Mandić, koji je odradio i posjet Gradu Rabu, odnosno povjerenici Mileni Marijan Peranić. Kako je dožupan istaknuo, to što trenutačno nema vlasti u Gradu ne znači da ne treba dolaziti i razgovarati o projektima. Boras Mandić i Marijan Peranić su održali sastanak na sunčanoj terasi kafića San Antonio i potom pozirali pred fotoaparatima.


   – Rab živi i kada je ovdje povjerenik. Razgovarali smo o najvažnijim rapskim projektima i investicijama. Dovršava se sustav odvodnje s dva pročišćivača vrijedna 65 i 30 milijuna kuna. To su veliki projekti koje je pomogla Županija s 200.000 kuna. Pred dovršetkom je i cesta prema Loparu. Upoznat sam i sa pripremom sezone, koja ide uobičajeno, svojim tijekom, rekao je Boras Mandić, koji se osvrnuo i na rapske hidroavione, koji su trenutačno u mirovanju. Iako postoji aktualni raspored letova koji predviđa i putovanje do krčkog aerodroma za 99 kuna i u obrnutom smjeru, zbog problema s pontonom avioni će još neko vrijeme zaobilaziti Rab.




   – Koliko sam informiran, linija s Rijekom profunkcionirat će do kraja mjeseca. Za početak će to biti do krčke zračne luke, pri čemu će biti osiguran prijevoz kopnom dalje do Rijeke. Kada će doći hidroavioni u centar Rijeke, to još ne znamo, ali to može biti u lipnju ove godine i u lipnju iduće. Nema smisla da do tada ne radi ova linija s Krkom, kada već postoji infrastruktura, rekao je Boras Mandić.