Imperijal treba još investicija

Župan obišao “Padovu”, obnovljeni rapski hotel sutra otvara vrata

Tihana Tomičić



RAB Obnovljeni hotel Padova na Rabu vrata će otvoriti sutra, u četvrtak, a tim povodom ga je posjetio župan Zlatko Komadina sa suradnicima. Bila je to prilika i da se ponovno progovori u planovima tvrtke Imperial, koja je upravo u procesu privatizacije. Kako je rekao direktor Vlado Miš, Imperial je samo u Padovu uložio osam i pol milijuna eura, a u zadnjih pet godina investicije su iznosile čak 61 milijun eura.


– Dosad smo ulagali najviše u postojeće objekte, a ubuduće planiramo graditi nove. Prvo je na redu još obnova hotela Eva na Suhoj Punti, gdje se kreće u projektiranje, a potom i potpuno novi sadržaji. No naravno, sve će ovisiti o privatizaciji, kaže Miš.


On kao šef uprave ne želi komentirati proces privatizacije, u čijem postupku je stiglo 11 ponuda, a dio zainteresiranih investitora već je podigao dokumentaciju. U upravi tvrtke ističu da im je važno novo investiranje, jer je riječ o zdravoj tvrtki koja stalno obnavlja kapacitete i sama ulaže puno, stoga je bitno da i novi vlasnici upravo novo investiranje imaju kao prioritet. U takvom pristupu slaže se i župan Komadina, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Kvarnera.




– Osobno, uvijek sam za dokapitalizaciju uz daljnje investiranje. Privatizacija ima smisla ako nije riječ o spekulativnom, fondovskom kapitalu koji isisava dionički kapital, odnosno ako jest riječ o onima koji će doista ulagati u djelatnosti i nove investicije. Srećom, Imperial je kvalitetna, još uvijek državna tvrtka, koja se nije rasprodala već u njoj sudjeluje cijela zajednica, rekao je Komadina.


Hotel Padova ostao je u istim gabaritima, s 370 kreveta, ali je potpuno obnovljen, od podruma do krova, sa svim potrebnim sadržajima, te sada ima četiri zvjezdice. – Jasno je da stara Padova nije mogla više ići ukorak s vremenom i potrebama tržišta, da je hotel trebalo obnoviti, kao što stalno treba investirati u sve kapacitete, rekao je župan. Nakon zadnjih priprema, u hotel Padova gosti bi trebali ući doslovno – sutra.