Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 26
Sutra: 8° 8° 26
25. siječnja 2020.
Počinitelji nepoznati

VANDALIZAM UZBURKAO DUHOVE U PUNTU Išarana spomen ploča posvećena NOB-u

Foto M. Trinajstić
Foto M. Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2019. u 9:58 2019-05-11T09:58:00+02:00

Nepoznati počinitelj prošlog je tjedna u Puntu crnim sprejem išarao spomen-ploču postavljenu u znak sjećanja na vezu otoka Krka i Dalmacije tijekom antifašističke borbe u 2. svjetskom ratu. Vandalskim činom nagrđenu spomen-ploču, postavljenu na lokalitetu u blizini autokampa Konobe još 1952. godine, podignula je Organizacija Saveza boraca Punat u znak trajnog sjećanja na »kanal« prevoženja boraca NOB-a, hrane i municije iz Dalmacije za partizanske jedinice u Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru i Istri.

- Iako sličnim ispadima, nažalost, s vremena na vrijeme svjedočimo diljem naše zemlje, drugačiji je osjećaj kada se takvo nešto dogodi u našem dvorištu, i to stoga što nekako uvijek mislimo da nešto tako u nas ipak nije moguće - riječi su kojima je taj divljački čin prokementirao načelnik Općine Punat Marinko Žic, naglasivši da oštro i bez zadrške osuđuje ovaj, ali i svaki sličan vandalizam, i kao načelnik, ali i kao mještanin tog otočnog mjesta, sudionik Domovinskog rata i antifašist.

- Grozim se ovakvih postupaka i osuđujem svaki vandalizam koji je usmjeren na NOB i ulogu osloboditeljskih snaga u 2. svjetskom ratu, kao i na Domovinski rat - zaključio je Žic, dodavši da su ovaj nemili incident općinari promptno prijavili policiji. Načelnik je dodao da će komunalne službe učiniti sve da se nagrđena spomen-ploča čim prije sanira ili zamijeni novom, ukoliko se pokaže da čišćenje išarane ploče nije moguće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.