Svašta nešto zanimljivo

Udruga Spirit pripremila bogat program za prvomajski vikend u Puntu

Andrej Petrak

Snimio M. TRINAJSTIĆ

Snimio M. TRINAJSTIĆ

U pripremi su radionice pripreme i degustacije vegetarijanske i zdrave hrane, plesna meditacija, predavanja i radionica »Povratak sebi«. Vikend će završiti projekcijama odličnih filmova, koji, obećavaju organizatori, gledatelje neće ostaviti ravnodušnima



Udruga Spirit priprema niz događanja u Narodnom domu u Puntu na Krku, tijekom prvomajskog vikenda, od 1. do 3. svibnja, što će poslužiti kao uvod u veliki Eco Active Fest što će u Dobrinju biti održan od 24. do 28. lipnja. U pripremi su radionice pripreme i degustacije vegetarijanske i zdrave hrane, plesna meditacija, predavanja i radionica »Povratak sebi«. Vikend će završiti projekcijama odličnih filmova, koji, obećavaju organizatori, gledatelje neće ostaviti ravnodušnima. 


   Na vege alternativnoj radionici voditeljica Nataša svakog će dana od 10 sati prisutnima pojasniti kako pripraviti zdravu i ukusnu vege hranu, a popričat će se i o našem odnosu s hranom. Za one koji žele samo degustirati pripremljenu hranu, pravi termin je subota u 15 sati. Predavanje »Povratak sebi« Hermine Grbac bit će održano u petak, 1. svibnja, u 19 sati, a uvod je na dužu radionicu, što će biti održana u nedjeljnom terminu. Hermina Grbac govorit će o svijetu u kojem živimo, načinu na koji ga kreiramo te kako možemo u svom životu promijeniti sve ono sa čime nismo zadovoljni. Ovo, kao i ostala predavanja, osmišljena su na način da prisutni mogu slobodno postavljati pitanja te na taj način dobiti uvid u rješavanje nekog svog problema. 


   Dreamdance plesna meditacija u petak, 1.svibnja, u 20 sati sudionicima će ponuditi vrlo intenzivno »slobodno« plesanje, »sve dok im se snovi ne ostvare i želje ne ispuni«. Na radionicu je dobrodošla samo voda za piće, a alkohol, cigarete i drugi opijati nisu dobrodošli. 




   – Sve što nam opijati »pružaju« možemo dobiti samo glazbom, objašnjava voditelj Denis Pilepić-Pille. 


   Završnog dana u 20 sati bit će prikazan izbor dokumentarnih filmova s međunarodnog festivala »Uhvati film!«. Prijavnica je dostupna na webu www.spirit-ri.hr, a ulaz je dobrovoljna donacija. Organizatori se zahvaljuju Općini i TZ Punat na suradnji.