Slavlje

Tri velike lošinjske obljetnice: “Jadranka” slavi sedamdeseti rođendan

Edi Prodan



MALI LOŠINJ Današnji je dan za Grupu Jadranka u mnogim elementima u znaku boja pet: peta najveća turističko trgovačka tvrtka u Hrvatskoj u petak, petog svibnja slavi – 70 godina svoga uspješnoga djelovanja u sektorima turizma i trgovine. Posebno je njihova aktivnost značajna na otocima Lošinju i Cresu gdje su vodeći gospodarski subjekt, no nemjerljiv je i njihov permanetni utjecaj na cjelokupno hrvatsko turističko gospodarstvo kao i na opći ugled Hrvatske kao turističke destinacije.


Svečana proslava 70 godina Grupe Jadranka održat će se prigodnim skupom u hotelu Bellevue točno u podne kad će se okupljenima obratiti hrvatski ministar turizma Gari Cappelli, potom Ana Kučić, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Malog Lošinja te Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Grupe Jadranka.


Istodobno s proslavom značajnog jubileja »Jadranke«, obilježit će se i 130 godina od osnivanja Turističkog ureda u Malom Lošinju te 125 godina od proglašenja Malog i Velog Lošinja klimatskim lječilištima. Dan kasnije, u subotu 6. svibnja u 12 sati u hotelu Bellevue bit će dodijeljene jubilarne nagrade djelatnicima Grupe Jadranka.




A veliko finale ovog za Mali Lošinj i hrvatski turizam značajnog događaja priprema se u 21 sat kad će na lošinjskoj rivi će biti održan koncert Gibonnija, ujedno i slavljenički dar Grupe Jadranka i Grada Malog Lošinja građanima i gostima.