Novi i drukčiji sadržaji

Raznovrsnim programima Festival EcoActive educira, zabavlja i potiče na kreativnost i zdrav život

P. N.

 Informacije o radu ove dugovječne udruge mogu se pronaći na www.spirit-ri.hr



I ove je godine na Krku, na Dobrinjštini, udruga Spirit u suradnji s tamošnjom Turističkom zajednicom pripremila seriju zanimljivih programa koji su kulminirali tijekom vikenda, a sve pod zajedničkim nazivnikom – EcoActive.


Riječ je o spoju edukativno-kreativnih programa s ciljem da se potakne drukčije razmišljanje o, nadasve zdravstvenom i edukativnom, turizmu.


Centralni vikend EcoActive ponudio je Eco-art sajam na kojem se na trgu u Dobrinju predstavilo desetak likovnih umjetnika, ali i nekoliko tvoraca autentičnih proizvoda, ručno rađenih predmeta i posebnih prirodnih namirnica koji su svoja dobra izložili na štandovima. Iz bogate i vrijedne ponude vrijedi istaknuti zaista odličnu tjesteninu OPG Sokić s desetinama okusa, bez konzervansa i aditiva, integralne kekse i kolače s primorskim motivima te predmete od filcane vune udruge Lodrica koji su prilično zainteresirali prolaznike kroz ovo malo simpatično krčko mjesto s pogledom na uvalu Soline.




Upravo u toj se uvali, na malenoj travnatoj površini, održavao i pokazni sat Hatha yoge u kojem je Dolores Prodan zainteresirane domaće, ali i strane sudionike podučavala kako vježbati na korist svoje kičme i cijelog tijela.



Nadalje, EcoActive je ponudio i nekoliko vrlo kvalitetnih predavanja, koja su, mora se priznati najviše “propatila” zbog prevrućeg dana, jer je primamljivije bilo osvježenje potražiti u moru, no ipak je više od desetak zainteresiranih poslušalo izuzetno zanimljivog profesora Ivu Orlića s temom Mostovi između znanosti i spiritualnosti, zatim prezentacijsko predavanje o tehnici Tapkanje, Daniele Medaković, gošće iz Zagreba, a živa rasprava razvila se i dan prije na temu “zabranjenog lijeka” vezanog uz promociju knjige na hrvatskom Ricka Simpsona, pionira u istraživanju prednosti korištenja konoplje.


Bilo je tu i uvodno predavanje na temu Odnosi, kao i kratki brifing koji su članovi udruge Spirit proveli sa sudionicima, koristeći pauze za najveće vrućine, kako bi dogovarali moguće kvalitativne pomake u suradnji između sudionika u budućnosti. Još jedan program kojim se implementiraju noviji i drukčiji sadržaji protekao je na zadovoljstvo korisnika, čime se sve brojnija Spiritova publika širi sve više izvan riječkih okvira. Informacije o radu ove dugovječne udruge mogu se pronaći na www.spirit-ri.hr


EcoActive


EcoActive