Ponos mornarice

Raketna topovnjača HRM-a projurila Barbatskim kanalom i stvorila kaos. “Potopit će sve”

P. N.

Foto screenshot

Foto screenshot

Prema riječima očevidaca, ponos Hrvatske ratne mornarice kanalom je projurio brzinom od dvadesetak čvorova, što je stvorilo visoke valove



RAB Raketna topovnjača HRM-a projurila je Barbatskim kanalom, ostavljajući kaos iza sebe. Prema riječima očevidaca, ponos Hrvatske ratne mornarice kanalom je projurio brzinom od dvadesetak čvorova, što je stvorilo visoke valove. Prolazak raketne topovnjače i nastale posljedice vidljive su na video snimkama.


– Ovaj će cijeli Barbatski kanal potopit kako je pasal! Nije normalan! Neka bude ka šteta, ki plaća? Opet mi, čuje se na snimljenom videu.


Snimatelj dodaje: “Znam da je RH, ali ne mora baš ovako proći kroz kanal! Valovi su već sad viši od metra”.




Po brzom prolasku topovnjače, koja je navodno prevozila službenike Carine u jednu od njihovih akcija, nastao je kaos među brodicama i barkama na vezu.


Brodice su udarale jedna o drugu i o pristanište, a valovi su se prelijevali preko gata.



Prisutni na obali bili su prisiljeni brzo djelovati kako bi spasili svoje brodice od oštećenja. Ljudima koji su upravo u tom trenutku bili obavljali popravke na jednoj od brodica, valovi su razbacali alate na sve strane.


– Ovo nije normalno! Pazi, pazi! Sve je zaplivalo, sve, čuje se na videu dok ljudi pokušavaju spasiti što se spasiti da.


Prava je sreća da nitko nije ozbiljno stradao. Očevici kažu da je ratni brod usporio kad je posada shvatila što su učinili, ali tad je već bilo prekasno.