Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
14. prosinca 2019.
Među najboljima

Priznanje za krčke profesorice: Ana Pasarić i Gordija Marijan u prosvjetnoj eliti

Priznanje za krčke profesorice: Ana Pasarić i Gordija Marijan u prosvjetnoj eliti
Priznanje za krčke profesorice: Ana Pasarić i Gordija Marijan u prosvjetnoj eliti
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2019. u 9:21 2019-10-18T09:21:15+02:00

Dvije iznimno aktivne te u aktivnostima unutar i izvan škole sveprisutne profesorice krčke Srednje škole »Hrvatski kralj Zvonimir« – Ana Pasarić i Gordija Marijan – uvrštene su u probrano društvo najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj, prestižan krug prosvjetara koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nedavno prigodno nagradilo povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja.

Zahvalnice na doprinosu razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava naše zemlje krčkim je profesoricama na prigodnoj svečanosti održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu osobno uručila Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. Profesorice krčke srednje škole tako su i službeno uvrštene u red ponajboljih odgojno-obrazovnim djelatnika Hrvatske u protekloj školskoj odnosno nastavnoj godini.

Kako stoji u obrazloženju nagrade koju je iz ruku ministrice Divjak primila profesorica Pasarić, njoj uručeno priznanje rezultat je mnoštva održanih predavanja na međunarodnoj razini, neposrednog odgojnoobrazovnog rada s darovitim učenicima izvan škole, sudjelovanja u projektima ali i uređivanja školske mrežne stranice.

Profesorici Gordiji Marijan isto je priznanje u toj prigodi pak uručeno »na račun« njenih postignuća u mentorstvu učenika krčkog srednjoškolskog centra na državnim natjecanjima, održanih predavanja na županijskoj razini, dijeljenja primjera dobre prakse, rada u strukovnim udrugama, objavljivanja stručnih članaka, ali i vođenja te sudjelovanja u međunarodnim projektima, uređivanja školskih mrežnih stranica, odnosno organiziranja javnih događaja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.