Temeljite rekonstrukcije

Obnavlja se hotel Park u Puntu, Falkensteiner ulaže 15 milijuna eura

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Falkensteiner Hotel Park Punat, sa svoje buduće četiri zvjezdice, nudit će opsežan paket usluga i pozicionirat će se kao obiteljski hotel, ističe Dolores Mrakovčić



PUNAT Punat je proteklih tjedana pretvoren u veliko gradilište. Uz već zahuktale radove na izgradnji škole i pripadajuće joj sportske dvorane, već neko vrijeme u središtu tog otočnog turističkog i nautičarskog centra odvijaju se zahvati temeljite rekonstrukcije i sadržajnog obogaćenja ponude hotela »Park« – najvećeg puntarskog hotela i jedinog objekta takve vrste koji posluje u okviru tvrtke Falkensteiner Hoteli Punat, turističke tvrtke u čijem su sastavu još i kampovi »Pila« odnosno naturistički kamp »Konobe«.


Prošle jeseni pokrenuti radovi na osuvremenjenju hotela koji bi (iako je po preostaloj količini posla to još uvijek teško zamisliti) već s početkom lipnja trebao biti okićen s četirima zvjezdicama u punom su jeku.


Osim k preuređenju njegove unutrašnjosti, pažnja angažiranih građevinara sada, čini se, polako se počinje prebacivati i na njegov vanjski dio, onaj na kojem bi, na mjestu gdje je još donedavna stajala borova šumica, do početka ljeta trebao izniknuti velebni bazenski kompleks.





Predstavljajući aktualna zbivanja u toj hotelijerskoj tvrtki teško je ne spomenuti i to da su se s početkom investicijskog ciklusa ondje dogodile velike, a zapravo i prilično neobične kadrovske mijene. Zbog navodne nepredvidivosti duljine i tijeka procesa ulaganja u objekte i tim postupcima uzrokovanog »praznog hoda«, broj Falkensteinerovih zaposlenika u njihovoj je puntarskoj »ekspozituri« srezan do maksimuma i ostavljen na svega nekoliko ljudi.


Dio dosadašnjih radnika je, što nam je svojevremeno potvrđeno iz sindikalnih krugova, iz tvrtke je otišao s otpremninama dok je dio umirovljen. Predstavnici puntarskih hotelijera navodno su se određenom broju svojih sad već bivših radnika nedavno obratili s pismom namjere da ih, iskažu li ovi spremnost za povratkom, na ljeto iznova angažiraju s time da nam za sada još uvijek nije poznato kakav će biti njihov status.



Raj za mališane


– Falkensteiner Hotel Park Punat, sa svoje buduće četiri zvjezdice, nuditi će opsežan paket usluga i na tržištu će se pozicionirati kao obiteljski hotel, ističe Dolores Mrakovčić, izvršna direktorica puntarske turističke tvrtke koja već godinama posluje u okviru Falkensteinerova brenda. Novi Park usporediv je s našim Club Funimation proizvodima u Katschbergu u Austriji i u Zadru, na Boriku, s time da se ovdje poseban naglasak stavlja na »all inclusive« uslugu, nastavlja Mrakovčić.


Hotel će nuditi ukupno 194 moderno uređene sobe (ukupno 400 postelja) smještene u dva objekta, međusobno povezana kratkim natkrivenim prolazom kroz park, doznajemo od operativne čelnice te hotelske kuće koja, obzirom na obiteljsku orijentiranost budućeg puntarskog hotelskog kompleksa, nije propustila spomenuti i da će se mali posjetitelji tog hotela zasigurno radovati »Falky-landu« – pravom malom raju za mališane gdje će uz animatore moći uživati u igrama te vanjskom dječjem vodenom svijetu, s dva bazena i toboganom.


Projekt koji se, sukladno zamislima arhitekata zagrebačkog ureda »ATP Projektiranje«, sad polako ostvaruje i oživotvoruje u obalnoj zoni Punta tek je prva faza ukupnog investicijskog ciklusa koji bi do ljeta 2018. otočnu turističku ponudu trebao ojačati kvalitativnim i sadržajnim novitetima »teškim« čak 15 milijuna eura. To je naime vrijednost cjelokupne investicije koju smo, što u hotelu Park, što u našem kampu Pila, planirali realizirati tijekom ove zime odnosno do početka idućeg ljeta, objašnjava Mrakovčić napominjući i da se zbog sporosti u rješavanju administrativnih pitanja vezanih uz planirana i već isprojektirana ulaganja u kamp Pila od investicije u taj otvoreni kompleks, nakratko, moralo odustati.



Čelnica Falkensteiner Hotela Punat otkriva i da će novi hotel »Park« biti okrenut sezonskom poslovanju, odnosno radu u razdoblju od početka svibnja, pa do početka studenog. Cjelogodišnje poslovanje, zaključila je Dolores Mrakovčić, nije u planu.



»Pila« najesen


Naime, pet milijuna eura vrijedno ulaganje u kategorizacijsko podizanje Pile, zajedno s ambicioznim projektom njena obogaćenja aquaparkom, moralo je biti prolongirano pa ćemo tako, nakon što ovo ljeto ondje odradimo »po starom«, i u spomenutom kampu već najsen krenuti s investicijama odnosno gradnjom koja bi trebala biti dovršena do ljeta 2018. godine, naglašava izvršna direktorica.


Unatoč odlaganju dijela investicija vezanih uz kamp, i pokrenuta ulaganja na »Parku« iznimno su velika i zahtjevna što potvrđuje njihova, na čak deset milijuna eura procjenjena vrijednost. Budući, petozvjezdani »Falkensteiner Premium Camping Pila« posjetiteljima će nuditi 508 uređenih smještanih jedinica (odnosno 408 parcela i sto mobilnih kućica), bazen s toboganom, dva dječja bazena s vodenim atrakcijama, igraonicu s uslugom čuvanja djece, a la carte restoran te dva nova sanitarna bloka (s privatnim, obiteljskim kupaonicama i posebnim dijelom sanitarija namijenjenim djeci i bebama).