Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Posljedice nevremena

foto OLUJNI UDARI: Bura na Rabu bacila automobil u more. Vatrogasci pozvali ljude da ostanu kod kuće

Foto Radio Rab
Foto Radio Rab
Autor:
Objavljeno: 13. svibanj 2019. u 18:21 2019-05-13T18:21:00+02:00

Na sreću u automobilu tijekom slijetanja u more nije bilo nikoga.

Kako doznajemo od zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab Milivoja Ličine, u ponedjeljak 13. svibnja, nešto iza 6 sati ujutro, vatrogasci DVD-a Rab uzbunjeni su dojavom o slijetanju vozila u more u luci Rab.

U koordiniranoj akciji s komunalnim društvom Lopar Vrutak i obrtom Slavka Perkića Mečke za ronilačke i zidarske radove, vozilo koje je najvjerojatnije bura „otpuhala“ s parkirališta u more, izvučeno je na obalu. Na sreću u automobilu tijekom slijetanja u more nije bilo nikoga.

U drugoj akciji, koja se odvijala istovremeno s vađenjem vozila, rapski su vatrogasci sudjelovali i u vađenju potonulog plovila također u luci Rab, a nešto kasnije bili su i na sanaciji srušenog stabla na dalekovod u zaseoku Perići. Na intervencijama nije bilo ozlijeđenih osoba niti onečišćenja okoliša, a pričinjena je znatna materijalna šteta.

Apel rapskih vatrogasaca - Ako možete, ostanite u svojim domovima dok bura ne izgubi na snazi!

- S obzirom da smo čitavo vrijeme u dosluhu s rapskim vatrogascima koji danas sele s intervencije na intervenciju, upućujemo vam i njihov apel da tijekom večeri i sve dok bura ne izgubi na intenzitetu ne izlazite iz svojih kuća i stanova ukoliko ne morate.

Naime, sve je više razlomljenih dijelova krovova, crijepova i lima koji lete zrakom nošeni burom, pa bi bilo dobro preventivno ostati u sigurnosti svojih domova i pričekati da ovi najjači naleti bure prođu.

Foto-Radio Rab2

Foto-Radio Rab7

Foto-Radio Rab8

Foto-Radio Rab6

Vatrogasci1

Vatrogasci2

Vatrogasci3

Vatrogasci5

Fotografije - Radio Rab

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.