Briga za okoliš

Nova Valamarova donacija lošinjskom Plavom svijetu

Mladen Trinajstić

Dupin / Foto Plavi svijet

Dupin / Foto Plavi svijet

Projekt »meetINblue« usmjeren je očuvanju biološke raznolikosti Jadrana i zaštiti dupina, a Valamar ga podupire već četvrtu godinu



VELI LOŠINJ Turistička kompanija Valamar Riviera u okviru svog društveno odgovornog poslovanja donirala je jučer 30 tisuća kuna »Plavom svijetu – Institutu za istraživanje i zaštitu mora« iz Velog Lošinja. Donacija je osigurana kroz projekt »meetINblue« koji je usmjeren očuvanju biološke raznolikosti Jadranskog mora i zaštitu dupina, a koji Valamar Rivijera kroz financijsku podršku spomenutoj instituciji poodupire već četvrtu godinu za redom. 


Institut »Plavi svijet« kroz svoja tri programa – znanstveno-istraživački, edukacijski i program zaštite istovremeno provodi više vrijednih i važnih projekata koji za cilj imaju prikupljanja informacija o životu ugroženih morskih organizama – prije svega morskih sisavaca i morskih kornjača kao i obrazovanja javnosti i raznih interesnih skupina. Projekt zaštite dupina od svog osnutka do danas postao je jednim od primjera najbolje svjetske prakse uspješnog ujedinjavanja znanstvenog istraživanja s praktičnom zaštitom ugroženih vrsta i njenih staništa, ocijenili su u svom obrazloženju dodijeljene donacije predstavnici Valamar Riviere.


– Drago nam je da je Valamar Rivijera prepoznala prednosti »meetINblue« projekta i što nas u našim aktivnostima prati već četiri godine zaredom. Smatramo to potvrdom kvalitete i vrijednosti projekta te istinskim doprinosom u podizanju svijesti javnosti o zaštiti dupina i očuvanju Jadranskog mora, istaknula je Andrea Borić, voditeljica lošinjskog edukacijskog centra o moru.




– Odgovornost prema dionicima i zajednici u kojoj poslujemo jedno je od temeljnih Valamarovih načela i osnova za dugoročan poslovni uspjeh. Izuzetno nam je važno očuvanje kvalitete okoliša, mora i priobalja i unapređenje korištenja izvora obnovljivih energija kao prioritet dugoročne zaštite prirodnih ljepota i resursa koje su osnovni preduvjet odmorišnog turizma. Stoga potičemo brojne projekte koji doprinose sustavnom očuvanju prirodnih resursa te brizi za zajednicu u kojoj poslujemo, naglasila je Deana Stipanović, voditeljica korporativnih poslova Valamar Rivijere.