Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
To je ljubav

Njemački par vjeran je Loparu već 47 godina

Foto H. Hodak
Foto H. Hodak
Autor:
Objavljeno: 8. listopad 2019. u 9:36 2019-10-08T09:36:15+02:00

LOPAR - U vijećnici Općine Lopar upriličen je prijam za njemačke turiste Doris i Bertholda Klausnitzera koji su u Lopar prvi put došli 23. lipnja 1972. godine i to kod obitelji Anice i pok. Šima Franelića. Sa sjetom su pričali o tim nešto drugačijim vremenima, spomenuvši kako ih se posebno dojmilo to što su im domaćini tada prepustili svoju spavaću sobu, a oni su spavali u konobi zajedno s pršutima i bačvama.

Kod obitelji Franelić pronašli su svoj drugi dom. Ističu kako su njihova djeca rasla zajedno s djecom njihovih domaćina, a najdraže im je bilo jesti domaću hranu i friško pečeni kruh, družiti se s domaćinima i susjedima koje su tijekom godina sve upoznali.

Prvih par dana su se kupali na Rajskoj plaži, no onda su otkrili Stola, i zaljubili se u nudizam, prekrasnu prirodu koja tu plažu okružuje, zadivljujući pogled na Velebit i Goli otok, prekrasno more... I na plaži su stekli brojne prijatelje, a fascinira ih činjenica da tamo mogu ostavljati stvari (suncobrane, ležaljke, ručnike...) bez bojazni da će ih netko ukrasti. Pohvalili su čistoću i urednost plaža koja je, kako kažu, iz godine u godinu na sve višoj razini.

Već sada se vesele dolasku u travnju sljedeće godine, a ističu kako će u Lopar dolaziti dok god budu pješice mogli odlaziti na plažu Stolac. Ipak, za svaki slučaj, već su se raspitali o mogućnostima odlaska do Stolca taxi brodovima, što je siguran znak da će u Lopar dolaziti još dugo, dugo, a to im i mi od srca želimo!

Zahvalnicu i prigodne darove dodijelili su im Marin Mušćo, direktor Ureda TZO-a Lopar i Marijana Protulipac Tomičić, voditeljica poslova Ureda načelnika Općine Lopar. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.