Zamjenik župana na Lošinju

Lošinj ulaže 200.000 kuna u promociju Zračne luke Rijeka

Slađana Vignjević

Uređenje Muzeja Apoksiomena trebalo bi biti gotovo do kraja godine. Dosad su izvedeni svi grubi građevinski radovi u unutrašnjem i vanjskom dijelu objekta



MALI LOŠINJ O projektu udruženog oglašavanja za razvoj avio destinacije Kvarnera, radu Ureda za graditeljstvo te oko aktivnosti na uređenju Muzeja Apoksiomen jučer su u Malom Lošinju razgovarali zamjenik PGŽ župana Marko Boras Mandić i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković s gradonačelnikom Malog Lošinja Garijem Cappellijem. 


   – Dvjesto tisuća kuna bit će participacija Malog Lošinja u zajedničko oglašavanje Zračne luke Rijeka na Krku. Očekujemo da će sljedeće godine biti gotova zajednička ulaganja u aerodrom na Lošinju, no vjerujemo da će i nakon toga veliki broj putnika dolaziti na krčki aerodrom. Nema nikakvog problema da se nastavi suradnja s aerodromom koji je ove godine postigao rekorde u odnosu na ranije rezultate poslovanja, konstatirao je Gari Cappelli zadovoljan kadrovskim promjenama lošinjske ispostave županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. 


   – Pomaci su veliki, kvalitetni i dobri na zadovoljstvo svih kojima treba dobivanje potrebnih dokumenata. To je preduvjet za brzu realizaciju investicija, smatra gradonačelnik Malog Lošinja. 



Gradonačelnik Lošinja upozorio je na lošu komunikaciju Grada s institucijama kojima je Županija osnivač, a čije djelovanje Mali Lošinj godišnje financira s oko dva milijuna kuna. Ipak, ustvrdio je da je s zamjenikom Zlatka Komadine složan da oko stvari koje su bitne za razvoj u obzir ne dolazi nikakvo »strančarenje«.    – Suradnja PGŽ i Malog Lošinja je primjerena. Dotaknuli smo se zajedničkih tema, tema na kojima moramo zajednički raditi. Tu smo iz jednog razloga, da Grad Lošinj i PGŽ budu bolji. Politika je tu radi građana. Primjerice, Ured za graditeljstvo je tu da bude u funkciji građana i jedinica lokalne samouprave. Bilo je poteškoća i zato smo ga kadrovski osvježili. Sustav je sada bolji, a standard koji je postavljen mora biti minimalan za buduće djelovanje, zaključio je Marko Boras Mandić.


   Investicije su ono o čemu se govori na velika zvona. Na Lošinju još i više. Jadranka hoteli investirali su 220 milijuna eura u obnovu objekata što je dodatna injekcija u razvoj turizma. Tim je bitnija dobra prometna povezanost destinacije te promocija. Naglasio je to i županov zamjenik. 


   – Mali Lošinj je perjanica županijskog turizma po mnogočemu pa bez aerodroma kakav je krčki aerodrom razvoj nije moguć. Razvoj lokalne zračne luke je nešto što će se dograđivati, što će se nadopunjivati na riječki aerodrom. Intencija je da i s tom prometnom infrastrukturom produljimo turističku sezonu, rekao je Marko Boras Mandić. Dodao je da se pokreće i zračna prometna veza s Italijom. Od 20. lipnja starta linija Rim-Rijeka koja će biti sezonskog karaktera, odnosno održavat će se do listopada. Boras Mandić istaknuo je zdravstveni turizam kao alat za produljenje turističke sezone i izvan ljetnih mjeseci. 


   Predstavnici Županije i Malog Lošinja na koncu su razgledali prostorije Muzeja Apoksiomena čije bi uređenje trebalo biti gotovo do kraja godine. Dosada su izvedeni svi grubi građevinski radovi u unutrašnjem i vanjskom dijelu objekta.