Ministar turizma o privatizaciji rapske tvrtke

Lorencin tvrdi: Ne taji se ništa oko investitora u rapski Imperijal

Alenka Juričić Bukarica

Želimo dovesti renomiranog investitora koji će ponuditi najbolju cijenu, ali uz određene uvjete, i s kojim ćemo biti sigurni da će u relativno kratkom roku unaprijediti čitavu destinaciju, kaže Lorencin



Ministar turizma u intervjuu Novom listu odgovorio je na pitanje u kojoj je fazi privatizacija Imperiala Rab te kako će se definirati njegova cijena, obzirom da prema dostupnim informacijama nije napravljena revalorizacija društva.


  – Znam da je napravljena procjena vrijednosti tvrtke, koju je naručio CERP obzirom da se dionicama posljednje vrijeme nije trgovalo u značajnijoj mjeri, te da će sukladno pravilima CERP oglasiti prodaju. Uloga Ministarstva turizma je definiranje kriterija za dovođenje kvalitetnog investitora, obzirom da je na Rabu iznimno istaknuto da o toj tvrtki praktički ovise čitava destinacija i turizam otoka. Želimo dovesti renomiranog investitora koji će ponuditi najbolju cijenu, ali uz određene uvjete, i s kojim ćemo biti sigurni da će u relativno kratkom roku unaprijediti čitavu destinaciju.


  Sindikalisti su nedavno upozorili da kod prodaje treba voditi računa i o zaposlenima. Kojim ćete se kriterijima kao ključnima, dakle, voditi kod odabira investitora?




  – Jamstvo za investiciju, kvalitetu i dugoročnost. Ako bude toga bit će još više radnih mjesta.


  Zbog čega se imena zainteresiranih investitora drže u tajnosti?


  – Imperial je društvo koje kotira na burzi i ponašamo se apsolutno sukladno pravilima burze. Ništa se tu ne taji.