Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
22. veljače 2020.
Donatorska akcija

Elektrovozilo predano Puntarki Nensi Ajder

Nensi Ajder s Jadrankom Debelić Volarić i Dušanom Turinom / Foto HU OTOKA KRKA
Nensi Ajder s Jadrankom Debelić Volarić i Dušanom Turinom / Foto HU OTOKA KRKA
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2020. u 11:33 2020-02-06T11:33:48+01:00

Prema riječima predstavnika Udruge, sredstva u iznosu od 20-ak tisuća kuna prikupljena su u vrlo kratkom roku

PUNAT - Predstavnici Humanitarne udruge otoka Krka, unatoč činjenici da je ta organizacija zapravo još uvijek u formalnom postupku nastajanja, uspješno su u djelo proveli svoju prvu donatorsku akciju.

A njom je devetnaestogodišnjoj Puntarki Nensi Ajder dobavljeno te na uporabu predano novo električno vozilo prilagođeno potrebama mlade otočanke s invaliditetom. Inicijativu za nabavom pomagala koje će lakšom i kvalitetnijom učiniti svakodnevicu te puntarske srednjoškolke svojim je angažmanom pokrenula i potakla skupina plemenitih otočanki i otočana, među ostalim i Jadranka Debelić Volarić te Dušan Turina Dule kojima su, u prigodi svečanog uručenja elektrovozila, društvo radili i neki od čelnica i čelnika otočnih jedinica lokalne samouprave koje su također pripomogle ovu hvalevrijednu humanitarna akciju.

Prema riječima osnivača i predstavnika Udruge, novčana sredstva u iznosu od 20-ak tisuća kuna prikupljena su u iznimno kratkom roku te stoga i ne čudi što su se Debelić Volarić i Turina u ovoj prigodi zahvalili svima koji su se spremno odazvali njihovom pozivu.

– Posebno se zahvaljujemo donatorima Ivi Dorčić Ljutić, voditeljici Centra za aktivnosti terapije uz pomoć životinja »Moj prijatelj« iz Njivica, učenicima i djelatnicima krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, HVIDRA-i otoka Krka, Udruzi motorista otoka Krka u osnivanju, osoblju krčkog Doma za starije osobe Mali Kartec, Marini Punat, ali i gradonačelniku Grada Krka te načelnicima svih ostalih šest općina s našeg otoka kao i našim iseljenicima koji su svi redom pripomogli da se mladoj otočanki njena do sad korištena ručno pogonjena invalidska kolica zamijene eletričnim vozilom. Organizatori i inicijatori akcije nisu zaboravili spomenuti da je u provedbi tog plemenitog cilja humanitarce pomogao i sam dobavljač elektrovozila koji je, kažu, osjetnim smanjenjem cijene tog pomagala također olakšao ostvarenje cilja te donatorske akcije – istakli su Turina i Debelić Volarić.

Od njih smo saznali i da je osim vozila koje će otočnu srednjoškolku učiniti mobilnijom, od ostatka u ovoj akciji prikupljenog novca nabavljeno još nekoliko »sitnijih« pomagala koja će također olakšati život mladoj otočanki. Zajedno s predstavnicima Humanitarne udruge otoka Krka, skromnoj, ali od srca priređenoj svečanosti uručenja vrijedne donacije nazočili su čelnici općina Punat, Omišalj i Malinska-Dubašnica – Marinko Žic, Mirela Ahmetović i Robert Anton Kraljić, kao i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.