Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
23. veljače 2020.
Puntarska draga

Ekološka akcija u Puntu zbog lošeg vremena odgođena za jesen

Foto: Mladen Trinajstić
Foto: Mladen Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2019. u 10:05 2019-05-10T10:05:46+02:00

PUNAT Organizatori brojnih zabavnih, glazbenih, sportsko-rekreacijskih, ali i ekoloških akcija kakve se sad već uobičajeno na otoku Krku upriličuju u ovo predsezonsko doba godine ovog proljeća, čini se, baš i namaju previše sreće s vremenom. Nakon što je za proteklu subotu planirana ekološka akcija čišćenja podmorja »Puntarska draga svima nam draga« zbog lošeg, odnosno kišnog vremena bila preseljena na ovaj vikend, zbog nove slične prognoze i sasvim izvjesnih kišnih prilika organizatori su spomenutu akciju sad odlučili odgoditi za jesen.

Seljenje te akcije na nove datume, odnosno vikende u nastavku svibnja, prenose nam organizatori i inicijatori te hvalevrijedne akcije koja uvijek iznova okuplja velik broj ronioca, barakariola, ali i »kopnenih čistača«, nažalost, nije bilo moguće, s obzirom na to da dobar dio onih najvjernijih i najustrajnih sudionika te podmorske »čistke«, ujedne i jedne od najmasovnijih te najdugovječnijih akcija te vrste, u idućem predsezonskom periodu već ima druge obveze.

Ipak, akcija neće izostati pa će predstavnici Turističke zajednice Općine Punat sve svoje gorljive ekologe i podmorske čistače okupiti u završnici sezone. A da izostanak uobičajenog presezonskog čišćenja i ulickavanja podmorja i neće predstavljati velik problem, organizatori su sigurni već i zbog toga što je spomenuta uvala desetljećima redovito čišćena i održavana. Zbog toga, jednako kao i zbog zavidne razine ekološke osviještenosti otočana i njihovih posjetitelja, ondje u konačnici baš više i nema mnogo otpada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.