Sjednica Gradskog odbora HDZ-a

Ana Kučić – kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Malog Lošinja: Želimo valorizirati naše vrijednosti i otočne posebnosti

P. N.

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Malog Lošinja Ana Kučić predstavila je osnovne razvojne pravce predizbornog programa koji se baziraju na snažnom gospodarstvu, daljnjem demografskom rastu i razvoju ruralnih sredina



Na proširenoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Malog Lošinja Ana Kučić predstavljena je kao kandidatkinja za gradonačelnicu Malog Lošinja, najvećeg i najbogatijeg grada na hrvatskim otocima.


Proširenoj sjednici prisustvovao je ministar turizma i dugogodišnji gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli koji je tom prilikom članove gradskog odbora HDZ-a Malog Lošinja upoznao sa osnovnim smjernicama Vlade RH po pitanju turizma. „Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem prepoznaje važnost turizma koji ima 18 posto udjela u BDP-u, te će učiniti sve da se konkurentnost turizma poveća i proširi pozitivna turističko-investicijska klima“ istaknuo je ministar Cappelli naglasivši kako je jučer zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem, potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstava Martinom Dalić te predstavnicima ministarstava državne imovine i financija i hotelijerima iz udruge UPUHH otvoreno razgovarao o pet ključnih stvari i mjera koje treba riješiti, od stope PDV-a za smještaj i ugostiteljstvo, poreza na imovinu i nekretnine, boravišne pristojbe, zapošljavanja i radne snage te turističkog zemljišta. „Nikad se nije očekivala jača turistička sezona, raste nam booking u cijeloj Europi, ali i na dalekim tržištima te očekujemo povećanje turističkog prometa iznad europskog prosjeka. Ovu priliku dodatno treba iskoristiti i Lošinj, ali i dodatno pojačati suradnju javnog i privatnog sektora, jer bez toga nema daljnjeg razvoja grada, županije i same Republike Hrvatske“ rekao je ministar Cappelli.


Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Malog Lošinja Ana Kučić predstavila je osnovne razvojne pravce predizbornog programa koji se baziraju na snažnom gospodarstvu, daljnjem demografskom rastu i razvoju ruralnih sredina. „Nastojali smo sve to objediniti u našem programu koji prije svega njeguje daljnji održivi razvoj, očuvanje kulturnog i geografskog otočnog identiteta, te odgovorno upravljanje kadrovima. Želimo biti još dostupniji, aktivniji, funkcionalniji i učinkovitiji. Želimo valorizirati naše vrijednosti, otočne posebnosti, osnažiti i unaprijediti našu prometnu povezanost, obrazovni sustav, zdravstvo i socijalni program. Želimo raditi i dalje na razvijanju i njegovanju partnerstva sa svim našim sugrađanima, ali i gostima” izjavila je kandidatkinja Kučić na predstavljanju.




„Dajem čvrstu potporu Ani s kojom sam imao prilike raditi i surađivati dugi niz godina u Malom Lošinju. Poznajem ju, sposobna je, energična, vrijedna te sam sigurna da je osoba koja će vrlo uspješno, uz pomoć svih vas, znati voditi ovaj grad. HDZ je najbolja stranka, stranka koja će uvjeren sam polučiti najbolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj“ istaknuo je Cappelli.